Gedaan met laden. U bevindt zich op: MAGDA diensten voor Centraal inschrijvingsregister MAGDA

MAGDA diensten voor Centraal inschrijvingsregister

Nieuwsbericht
23 januari 2024

In 2024 kunnen kandidaat-huurders zich voor een sociale woning inschrijven via het centraal inschrijvingsregister (CIR).

Inschrijvingen centraliseren

Voorheen moesten kandidaat-huurders zich inschrijven bij de sociale huisvestingsmaatschappijen om in aanmerking te komen voor een sociale woning. Die lijsten werden lokaal, decentraal bijgehouden bij de verschillende sociale huisvestingsmaatschappijen.

Hierdoor was er geen centraal zicht op het aantal unieke aanvragen. Om het overzicht van inschrijvingen te centraliseren, werd het Centraal inschrijvingsregister ontwikkeld. Kandidaat huurders dienen zich nu bij de Vlaamse overheid, Wonen in Vlaanderen in te schrijven via het CIR.

Nieuwe MAGDA service

Om de uitwisseling van gegevens tussen het CIR en de sociale huisvestingsmaatschappijen mogelijk te maken, heeft MAGDA een service ‘CIR -dossiers - SocZek Sociale Huisvesting’ ontwikkeld. Deze REST dienst maakt het mogelijk om de gegevens van een dossier in het CIR op te halen en te wijzigen.

De technische details over deze service kunt u vinden in de MAGDA gebruikersomgeving: SocZek Sociale Huisvesting(opent in nieuw venster).