Gedaan met laden. U bevindt zich op: Car-Pass

Car-Pass

Elke vakman of particulier die een tweedehandsauto of lichte bestelwagen verkoopt aan een particulier, is verplicht een Car-Pass te geven aan de koper. De Car-Pass mag maximaal 2 maanden oud zijn.

De Car-Pass is een document bij een tweedehandsauto. Het geeft een overzicht van de kilometerstand op verschillende datums. Het document moet fraude met kilometertellers van auto's tegengaan. De bevoegdheid en de controle van de Car-Pass liggen bij de Federale Overheidsdienst Economie.

Tweedehands voertuig verkopen

Vóór u uw voertuig tweedehands verkoopt, moet u een tweedehandskeuring laten uitvoeren. Anders kan de koper het voertuig niet inschrijven.
Vraag een Car-Pass aan wanneer u de autokeuring binnenrijdt. De inspecteur van de autokeuring noteert uw kilometerstand en laat een Car-Pass afdrukken. De Car-Pass kost 9,40 euro. Als er minder dan 4 kilometerstanden worden vermeld, krijgt u de Car-Pass gratis.

Als u uw voertuig verkoopt aan een professionele autohandelaar, moet u geen Car-Pass hebben.

Tweedehands voertuig kopen

De verkoper moet u de Car-Pass van het voertuig geven. Als koper kunt u online de echtheid van de Car-Pass testen(opent in nieuw venster).