Gedaan met laden. U bevindt zich op: Dataset TN-ITS uitgebreid

Dataset TN-ITS uitgebreid

Nieuwsbericht
14 februari 2024

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) is sinds 2016 ingestapt in het project Transport Network Intelligent Transport Services (TN-ITS). De focus van dat project is de uitwisseling van wijzigingen aan statische attribuutinformatie van wegen, zoals snelheidsinformatie en verkeersborden.

 

Uitbreidingen aan de dataset

De gegevens stromen nu door naar de navigatiediensten en serviceproviders aan de hand van CEN-specificaties (gemeenschappelijk uitwisselingsformaat - Europese standaard). Navigatiedienstverleners TomTom en HERE zijn rechtstreekse afnemers van die TN-ITS service(opent in nieuw venster).

Daarnaast is de dataset sinds december 2023 uitgebreid met extra borden, de hoek van het bord en de beheerder. Ook werd de wegsegment-ID van het Vlaamse Wegenregister aan de lijnenlaag met afgeleide snelheidsregimes in de feed toegevoegd.

Bijkomend werden de borden F111 en F113 aangepast, zodat ze beschouwd worden als zonebord (gelijkaardig aan ZF111 en ZF113) bij de berekening van de snelheidsregimes.

Tot slot werd de datakwaliteit onder de loep genomen door foutenrapportage op de borden en door het aanbrengen van verbeteringen aan het algoritme om afgeleide snelheden te bepalen.

Overzicht van data

Bekijk het overzicht van alle verkeersborden die op dit moment aan TN-ITS aangeleverd worden(PDF bestand opent in nieuw venster). Elke dag wordt een update gestuurd van wijzigingen die aan deze borden worden gedaan.