Gedaan met laden. U bevindt zich op: Integratie

Integratie

Intern

De toepassing Verkeersborden.Vlaanderen is nauw verbonden met de Mobiele Ondersteuningstool voor Verkeersborden INventaris (MOVIN’). In deze ondersteuningstool is de verkeersbordeninventaris van de toepassing Verkeersborden.Vlaanderen zichtbaar op kaart. Alle meldingen, foto’s en nieuwe opstellingen aangemaakt in MOVIN’ stromen door naar Verkeersborden.Vlaanderen. Op deze webpagina kan je alle informatie over deze controletool terugvinden.

Externe toepassingen

Het team van Verkeersborden.Vlaanderen moedigt alle lokale besturen aan om de toepassing Verkeersborden.Vlaanderen te gebruiken.


Er zijn echter verschillende steden en gemeenten die momenteel gebruik maken van externe software voor het beheer van verkeersborden (Geo-IT, SIMaD,...). Samen met deze externe software leveranciers gaan we op zoek naar manieren om de gegevens te synchroniseren. Zo streven we ernaar om in de toekomst de verkeersborden van deze lokale besturen te kunnen raadplegen in de toepassing Verkeersborden.Vlaanderen.
Opgelet, er kan slechts één systeem gebruikt worden om wijzigingen aan te brengen. Daarom zijn deze steden en gemeenten aangeduid als externe gebruiker in de toepassing en kunnen zij geen opstellingen aanmaken of bewerken.

Deze gebruikers kunnen wel:

  • Data visualiseren
  • Filteren
  • Exporteren naar XML
  • Rapporten maken (.pdf)
  • Overdracht/overname van beheer

Meer technische informatie over het importeren van verkeersborden van een externe toepassing naar de toepassing Verkeersborden.Vlaanderen kan u hier vinden.(opent in nieuw venster)

LBLOD traject

Het doel van het Lokale Besluiten als geLinkte Open Data traject is het ontsluiten van lokale besluiten aan iedereen. Door informatie vervat in lokale besluiten gelinkt te publiceren, kunnen deze gegevens eenvoudig gevonden en herbruikt worden. Specifiek voor lokale besluiten rond het thema mobiliteit werd het project Gelinkte mobiliteit opgericht waarbij men focust op aanvullende reglementen inzake wegverkeer, innames op het openbaar domein en trage wegen. Deze onderwerpen linken drie authentieke databronnen: het wegenregister, Verkeersborden.Vlaanderen en GIPOD. Momenteel wordt er bekeken hoe deze databronnen informatie kunnen leveren voor lokale besluiten en hoe deze besluiten op hun beurt een bron zijn voor het updaten van het wegenregister, de verkeersborden inventaris en GIPOD.


De oefening voor het integreren van het IRG (interactieve reglementen generator) en Verkeersborden.Vlaanderen zijn reeds van start gegaan eind 2019. Voor meer informatie kan u terecht op de website van het LBLOD traject(opent in nieuw venster).