Gedaan met laden. U bevindt zich op: Hevige regenval van 5 juni en 6 juni 2022

Hevige regenval van 5 juni en 6 juni 2022

Op 5 en 6 juni 2022 heeft hevige regenval met overstromingen tot gevolg, schade veroorzaakt in het Vlaamse Gewest. Heeft u schade geleden in een van de gemeenten waar de hevige regenval erkend is als ramp, dan kunt u een aanvraag indienen voor een schadevergoeding.

Sinds 10 november 2023 kunt u een tegemoetkoming aanvragen als u schade heeft geleden in een van de erkende steden en gemeenten door de hevige regenval van 5 en 6 juni 2022. U heeft tot 29 februari 2024 om een aanvraag in te dienen.

Voorwaarden

U kunt enkel in uitzonderlijke gevallen een schadevergoeding bij het Vlaams Rampenfonds aanvragen.

Bekijk alle voorwaarden

Breng in ieder geval uw verzekeraar op de hoogte van de schade die u geleden hebt. Voor de meeste schade is het immers uw verzekeraar die verantwoordelijk is voor de schadevergoeding.

Erkende steden en gemeenten

U kunt enkel een schadevergoeding aanvragen voor de schade die u geleden heeft in een van de 6 steden en gemeenten die erkend zijn voor deze ramp.

Aanvraagprocedure

U kunt uw aanvraag indienen via het e-loket van het Vlaams Rampenfonds(opent in nieuw venster).

Dat is de gemakkelijkste manier om uw aanvraag in te dienen. Bovendien bent u er zeker van dat u uw aanvraag tijdig, correct en volledig indient.

Op onderstaande pagina’s kunt u bekijken welke documenten u nodig hebt voor uw aanvraag, en vindt u de nodige formulieren terug als u de aanvraag toch liever op papier wilt indienen: