Gedaan met laden. U bevindt zich op: AI schittert op spannende Trefdag Hackathon

AI schittert op spannende Trefdag Hackathon

Nieuwsbericht
20 oktober 2023

De Trefdag Hackathon op 16, 17 en 18 oktober -een samenwerking tussen Digitaal Vlaanderen en Microsoft- bracht de spannende wereld van Artificiële Intelligentie (AI) tot leven. Na een oproep in het voorjaar ontvingen we 39 cases, waaruit de jury 21 boeiende projecten selecteerde, allemaal gericht op de kracht van AI. 

“Tijdens deze driedaagse hackathon werkten teams non-stop samen om binnen een korte tijd oplossingen te bedenken voor uitdagende vraagstukken. Deelnemers maakten op die manier kennis met de nieuwste AI-mogelijkheden” vertelt Ward Pauwels van Microsoft. “Zowel technisch als zakelijk konden ze daarbij rekenen op de nodige ondersteuning en begeleiding, waardoor ze het beste uit hun projecten konden halen. Met de expertise van technische specialisten en de coaching van Microsoft brachten teams de meest innovatieve ideeën tot leven”.

“Onze hackathon draaide niet alleen om hard werken” voegt Tom Van Herck, eventmanager bij Digitaal Vlaanderen eraan toe. “We zorgden voor entertainment met boeiende keynote sprekers, een opwindend bingospel en allerlei leuke gadgets om de sfeer plezierig en ontspannen te houden”.

De jury selecteerde vier projecten

Op de derde dag van de Hackathon, op woensdag 18 oktober, mochten de deelnemers hun project voorstellen. De jury koos vier bijna-winnaars, waarvan twee met indrukwekkende technische oplossingen en twee met een veelbelovende zakelijke en/of maatschappelijke impact.

Laura De Keyzer, programma-manager van het AI competence center bij Digitaal Vlaanderen zat in de jury. “Er waren echt superveel goeie cases dit jaar” laat Laura weten. “Het was niet makkelijk om er vier uit te kiezen, maar er moest nu eenmaal een keuze worden gemaakt.”

Dit zijn de vier finalisten:

  • Veka creëerde samen met Cegeka een AI-integratie voor de interne helpdesk die schaalbaar is over de hele Vlaamse overheid.

  • Stad Brugge creëerde samen met ML6 en Cyclomedia een AI-tool om potentiële locaties voor vergroening in steden te detecteren.

  • Cultuurconnect en AE optimaliseerden de zoekervaring in de bibliotheek.

  • Departement Omgeving, Stad Oostende en Dataroots creëerden een AI-tool om het proces rond het bouwen van applicaties te vergemakkelijken.

Stem op de Trefdag voor uw favoriete projecten 

De grote ontknoping volgt op de Trefdag Vlaanderen Digitaal op 26 oktober in Flanders Expo Gent. Kom naar het auditorium in Hal 1 om 15u35. Daar geven alle vier de teams nogmaals een korte presentatie over hun project en kunt u stemmen in twee categorieën. De teams met de meeste stemmen, worden dan uitgeroepen tot winnaars. Mis deze afsluiter van een uiterst boeiende en innovatieve Hackathon niet!

Meer info?  

Meer info over de Trefdag.

Meer info over de hackathon.