Gedaan met laden. U bevindt zich op: Verenigingsloket maakt samen verenigen makkelijker

Verenigingsloket maakt samen verenigen makkelijker

Nieuwsbericht
29 januari 2024

Het Verenigingsloket wil als digitaal platform de dienstverlening aan verenigingen toegankelijker maken en vereenvoudigen. Op 30 januari ging het Verenigingsloket live.

Optreden dames straattheater

Wat biedt het Verenigingsloket?

Het Verenigingsloket is de digitale toegangspoort tot overheidsdienstverlening voor verenigingen en zal stap voor stap meer functionaliteiten en overheidsdiensten beschikbaar maken. Je vindt er alle essentiële overheidsinformatie voor bestaande verenigingen en verenigingen in wording. Daarnaast kunnen verenigingen er hun eigen gegevens registreren, raadplegen en beheren om vervolgens optimaal gebruik te maken van het dienstverleningsaanbod.

Een groeiverhaal

De nadruk ligt op de toekomst: het Verenigingsloket zal de komende jaren in samenwerking met lokale besturen en betrokken Vlaamse overheidsentiteiten worden uitgebreid en verbeterd om de dienstverlening aan verenigingen te verrijken, vereenvoudigen en verbeteren. De lancering op 30 januari betekent de concrete start van een veelbelovend groeiverhaal.

Verenigingsloket

Ontdek zelf wat het Verenigingsloket te bieden heeft!

Ook aansluiten

Wil je ook verenigingsdata en dienstverlening ontsluiten via het Verenigingsloket? Fijn! Geef ons een seintje en we nemen contact met je op

Inhoud is aan het laden

Toelichting bij het Verenigingsloket