chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Intersectorale toegangspoort voor minderjarigen

  Heel wat voorzieningen voor minderjarigen, zoals een begeleidingstehuis, een pleeggezin of een internaat voor kinderen met een handicap, zijn niet rechtstreeks toegankelijk. Dat niet-rechtstreekse aanbod van jeugdhulp is bereikbaar via één en dezelfde procedure: de intersectorale toegangspoort. 

  De hulpverlening vertrekt van de eigen kracht van jongeren en hun omgeving. Via de intersectorale toegangspoort van Jongerenwelzijn kunnen zij in contact komen met de juiste diensten of hulpverleners.

   

  Op de website van Jongerenwelzijn vindt u meer informatie over de integrale jeugdhulp, zoals uw rechten en de contactgegevens van de voorzieningen.

  Met vragen of klachten kunt u bij de Jo-lijn terecht, de lijn van het Agentschap Jongerenwelzijn.

  Ook in de brochures ‘Jij en de intersectorale toegangspoort’, ‘Jij en het Ondersteuningscentrum Jeugdzorg’  en ‘Jij en de jeugdrechtbank’ vindt u meer informatie.

  Publicaties

  Jij en de intersectorale toegangspoort

  Sommige vormen van jeugdhulp zijn heel ingrijpend en gespecialiseerd, zoals een begeleidingstehuis, een pleeggezin of een internaat voor kinderen met een handicap. Het aantal plaatsen in deze vormen van jeugdhulp is beperkt. Om de toegang tot deze niet-rechtstreeks toegankelijke jeugdhulp te vereenvoudigen wordt op 1 maart 2014 in elke regio een intersectorale toegangspoort (ITP) opgericht. De

  Jij en het Ondersteuningscentrum jeugdzorg

  De brochure bevat informatie over het Ondersteuningscentrum Jeugdzorg. Er wordt uitgelegd wat het is, wie er werkt en wat het voor jongeren en hun ouders kan doen.

  Jij en de jeugdrechtbank

  De brochure belicht de gedwongen (gerechtelijke) hulpverlening binnen de bijzondere jeugdbijstand. Daarbij komen de verschillende actoren (jeugdrechter, advocaat, consulent ...) aan bod, de rechten en plichten, mogelijke maatregelen, informatie bij plaatsing, wat als de jongere 18 wordt, contactgegevens van andere diensten, enz...

  Contact

  JO-lijn

  Adres
  Koning Albert II-laan 35
  1030 Brussel
  België
  Fax
  025533185
  E-mail
  Openingsuren
  • ma09:00 - 13:00
  • wo13:00 - 18:00
  • vr13:00 - 18:00

  Afdeling Continuïteit en toegang

  Buitendiensten Ondersteuningscentra en Sociale Diensten Jeugdrechtbank

  Adres
  Koningin Maria Hendrikaplein 70
  9000 Gent
  België