Toelating om in een beschutte werkplaats te werken

Als u door uw arbeidshandicap tijdelijk of definitief niet in het gewone economische circuit kunt werken, dan kunt u de toelating krijgen om in een erkende beschutte werkplaats te werken. In een erkende beschutte werkplaats krijgt u nuttig werk in een aangepaste werkomgeving en wordt u deskundig begeleid tijdens uw werk.

U krijgt een toelating

  • van onbepaalde duur
  • van bepaalde (namelijk 2 jaar) duur.

Bij een tewerkstelling van bepaalde duur wordt u tijdens het werk in de beschutte werkplaats begeleid naar een baan in het gewone arbeidscircuit. Als dat niet lukt, kan uw tewerkstelling in de beschutte werkplaats nog een keer verlengd worden met 2 jaar of kunt u een toelating van onbepaalde duur krijgen.

Voorwaarden

De voorwaarden voor een toelating om in een erkende beschutte werkplaats te werken, zijn verschillend naargelang u een toelating voor twee jaar of een toelating van onbepaalde duur krijgt. Om meer informatie te krijgen rond de specifieke voorwaarden, neemt u best contact op met de VDAB.

Procedure

Als u een erkenning hebt gekregen van uw arbeidshandicap, kunt u het recht op tewerkstelling in een beschutte werkplaats aanvragen bij de VDAB. Als u dat recht krijgt, helpt de VDAB u bij het vinden van een job in een beschutte werkplaats.

Meer informatie

Contact

Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding

Adres
Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding
Keizerslaan 11
1000 Brussel
Belgiƫ
Telefoon
0800 30 700
Fax
02 506 15 90
E-mail
Website
Openingsuren
  • ma - vr08:00 - 19:00

Vanuit het buitenland is er het betalend nummer: +32 2 508 38 11.