Dakdekker
- Opleidingsverstrekker
- Constructiv
- Registratienummer
- ODB-0003117
- Geregistreerd
- op: 1 september 2019
Deze opleiding komt in aanmerking voor
- Opleidingscheques
- Vlaams opleidingsverlof
- Vlaams opleidingskrediet
Aantal uren: 1.258 uur
Eindbeoordeling voorzien: nee
Blended leren: nee
Mentoropleiding: nee
Doelgroep
Arbeiders PC124
Voorwaarden
Specifieke voorwaarden per opleidingsincentive
Elke opleidingsincentive heeft zijn eigen specifieke voorwaarden om te bepalen of u recht heeft. Kijk na of u voldoet aan de voorwaarden van de opleidingsincentive waarvan u gebruik wil maken (Vlaams opleidingsverlof, Vlaams opleidingskrediet en opleidingscheques voor werknemers
Opleidingscheques: beperkende voorwaarde opleidingsniveau
Deze opleiding kan u betalen met een opleidingscheque. Bent u hooggeschoold (u behaalde een graduaats-, bachelor- of masterdiploma)? Dan kan dat enkel als u een ‘attest loopbaanbegeleiding’ heeft van maximaal 6 jaar oud. In dit attest verklaart een loopbaanbegeleider dat de opleiding noodzakelijk is voor de uitvoering van uw persoonlijk ontwikkelplan (POP).
Opleidingskrediet: beperkende voorwaarde opleidingsniveau
Deze opleiding kan je volgen met Vlaams opleidingskrediet. Hou er wel rekening mee dat u deze opleiding enkel mag volgen als u een ‘attest loopbaanbegeleiding’ heeft van maximaal 6 jaar oud. In dit attest verklaart een loopbaanbegeleider dat de opleiding noodzakelijk is voor de uitvoering van uw persoonlijk ontwikkelplan (POP).
Modules
De opstart van de werf is een cruciale gebeurtenis. Zo wordt er bij de opstart van een werf extra aandacht besteed aan de correcte uitvoering van de dakdetails. Gebruikmaterialen en gereedschappen. Voorbereiden van de onderlaag. Onderhoud & reparaties.
Uw personeelsleden leren om snel en efficiënt te handelen bij het begin van een brand teneinde de uitbreiding ervan te voorkomen en zo menselijke en materiële schade te beperken.
- Permanente/tijdelijke veiligheidsvoorzieningen plaatsen
- Draagvloer beoordelen
- Banen: opmeten en profileren, onder en boven voorbereiden voor correcte aansluiting, plaatsen en correct bevestigen, voor zijkanten voorbereiden en afwerken
- Naden kun
- Permanente/tijdelijke veiligheidsvoorzieningen plaatsen
- Diverse nok- en noordboomafwerkingen uitvoeren
- Dakdoorbrekingen afwerken (schouwen, dakramen enz.)
- Kilgoten afwerken
- Gecentreerde daken opmeten, plaatsen en de randen afwerken
- Milieu
Theorie technisch aspect: ? Deontologie: afbakenen terrein tussen de dakdekker en de elektrotechnisch installateur? Principe netkoppeling (residentiële en professionele toepassingen? Werking van de fotovoltaïsche cellen ? Opgewekte spanning en vermogen van fotovoltaïsche cellen? Dimensionering van zonne-energiesystemen: oriëntatie, helling, schaduw, bepalen van de componenten? Communicatie: registratie en verspreiding van gegevens? Bescherming tegen blikseminslag? Verbinding met aardbeveiliging Praktische toepassing op de verschillende soorten: ? De toepassingen op de verschillende types fotovoltaïsche cellen: monokristallijn, polykristallijn, amorf, dunfilm? Bevestigings- en aansluitingstechnieken op externe prakijktlocatie ? Realiseren, mits het respecteren van AREI en synergrid met het oog op keuring en oplevering (inclusief administratieve aspecten)
Comprendre les différentes étapes du travail à réaliser.
Savoir mettre celles-ci en application.•Dakrandbeveiliging plaatsen
• Dak veilig betreden
• Waterpaslijn uitzetten
• Onderdak bevestigen volgens dakhelling
• Dakvoet aanzetten
• Latafstand bepalen
• Veilig lopen op het dak
• Haakse lijn uitzettenTheorie van verwerking en verwerkingsvoorschriften
Productkennis bitumenPraktische verwerking op maquette:
- Voorbereiding van ondergrond
- Toepassingsmogelijkheden
Afwerkingsdetails:
- uitvoeren van tapbuizen
- spuwers
- dakdoorbrekingen
Theorie van verwerking en verwerkingsvoorschriften
Productkennis bitumen
Praktische verwerking op maquette:
Voorbereiding van ondergrond
Toepassingsmogelijkheden
Afwerking details: uitvoeren van tapbuizen, spuwers en dakdoorbrekingen,
hoeken binnen-- Brander veilig aansluiten aan de gasfles
- Stukken recht afsnijden met een roofingmes
- Ondergrond voorbereiden
- Grondstoffen en gereedschap aanvoeren en op het dak plaatsen
- Onderlagen en eindlagen in functie van de vorm en oppervlak van het plat
Algemene en persoonlijke veiligheid;Platte daken: daktypes, ondergronden, thermische isolaties;Waterdichtingsproducten: waterdichtingsmembranen, vloeibare producten, toebehoren en tools;Plaatsing: dampscherm, isolatie, onderlaag in optie, hemelwaterafvoer, waterdichtingseindlaa;Hechtingstechnieken: koudlijm, vlamlassen, lasnaadtechnieken met de vlam, mastiek - pneumatische pomp, plots;Afwerkingstechnieken: hoekafwerking (binnen- en buitenhoek), composiet dakrandprofielen muuraansluitprofiel (plaatsing en waterdichtheid) ;Vloeibare producten: toepassing;Eindevaluatie
Eigenschappen van de materialen. Werkwijze en Duurzaamheid. Praktijkoefeningen (opbouw van een 2-laags systeem, correct uitvoeren van dakdetails). Tips en tricks voor plaatsing.
Diverse noodsituaties. Veiligheidssignalisatie, EHBO-koffer, Coördinatie bij evacuatie + evacuatie/noodplan, brandkasten en brandblussers, noodnummers, melden van (bijna)ongevallen. Do's en Dont's.
Veiligheidssignalisatie, EHBO-koffer, Coördinatie bij evacuatie + evacuatie/noodplan, brandkasten en brandblussers, noodnummers, melden van (bijna)ongevallen. Do's en Dont's + brandblusoefeningen.
- Hittereflecterende ecologische dakbedekking
- Bewezen duurzaamheid +30j
- Grafiettechnologie EN13501
- Luchtzuiverende Aire Care Technology
Praktisch: - Opbouw van een 2-laags bitumineus waterdichtingssysteem met Polygum Carrara
- Correct uitvoere
Diagnose van het dak. Structuur dakopbouw + voorbereiding. Isolatie plaatsen. Tengellatten en panlatten aanbrengen. Plaatsen dakpannen + dakgoten. Afwerking (de rand, aansluiting, de nok, de kielgoot, veiligheidsaccessoires).
Voorbereiding en materialen. Aanbrengen dampscherm en plaatsne isolatie. Voorbereiden afdichtingslaag (uitleggen, plaatsen, hechten, verbinden en overlappingen), afdichting van daktoebehoren, uitzettingsvoegen en plaatsen hemelwaterafvoeren.
Kennis van het dak en soorten daken. Diverse structuren en wettelijke bepalingen. Hoe kies is het meestgeschikte dak ? Opbouw van een dak (verschillende lagen). Welke materialen kiezen? Ondergronden / isolatie / gereedschappen /.. Veiligheid op het dak
Theorie: productkennis (basisproducten, primers), voorbereiden ondergrond. Praktijk: daanbrengen primers, afwerkingslagen, vlies knippen en plaatsen
• Opbouw elementen
• Luchtdichtheid
• Geluidsisolerend
• Overspanningen
• Brandveiligheid
• Plaatsing op gordingen, dragende muren, topgevels, dakspanten
• Afwerking binnenkantTheorie:
- RubberCover mechanisch bevestigd systeem
- RubberCover BA 2012 voor volledige en dubbelzijdige verlijming
- Afwerking van binnen- en buitenhoek
- Opkant- en dakrandafwerking
- Naadverbinding
- Af- en doorvoer
Praktijkoefening op dakconstructie
Vervolmakingsopleiding waarbij we dieper ingaan op de detailafwerking van EPDM-rubber en gebruik van de juiste gereedschappen. Hoe Reparaties en onderhoud uitvoeren. Kennis hechtingsmaterialen. Voor deze opleiding is ervaring met EPDM-rubber vereist!
Een eenvoudige betonconstructie kunnen vervaardigen;Betonstaalvlechten ;Betonneren ;Kunnen hanteren en onderhouden van gereedschap en machines ;Kunnen hanteren en onderhouden van gereedschap en machines ;Werfinrichting en –onderhoud ;De basistechnieken van de uitvoering van metselwerk;Mortel openspreiden: kunnen op vakkundige wijze mortel aanbrengen, en mortelbaarden afstrijken ;Metseltechnieken;Volle muur metsen;Volle muur metsen;Het metselwerk kunnen controleren en afwerken;Een eenvoudige betonconstructie kunnen vervaardigen;Betonstaalvlechten ;Betonneren ;Kunnen hanteren en onderhouden van gereedschap en machines ;Werfinrichting en –onderhoud ;De basistechnieken van de uitvoering van metselwerk;Mortel openspreiden: kunnen op vakkundige wijze mortel aanbrengen, en mortelbaarden afstrijken ;Metseltechnieken;Inhoud:• Ondergrond: types en voorbehandeling• Primers: volgens type ondergrond o Cryl Primers beton en bitumeno Primer 610 voor EPDMo Metal primer: metalen ondergrondo Glas Primer Set: aansluiting op glas.o Eindafwerking: ? Cryl Finish 205? Leischilfers? Buisdoorvoer/afvoer? Opstanden: vlak of ingeslepen??? Laagdikte: foute toepassingo ProFibre: membraan met vezels ? Complexe dakdetails: H-balko ProTect membraan (dakvlak)• Ondergrond herstel: o Cryl Spachtel: fijne plamuuro Cryl RS 240: herstelmortel beton• Waterdichting: o ProDetail membraan (detailleringen) ? Binnen en buitenhoek
Veilig hanteren van hand- en elektrisch gereedschap. Toepassen van de veiligheidsvoorschriften. Winddichtmaken, isoleren en luchtdichten van een dak. Herkennen van bouwknopen. Plannen & organiseren. Kwaliteitsbewust, ordelijk en veilig werken
Dakvoeten aanzetten
Juiste latafstand zoeken en gebruiken
Haakse lijn uitzetten
Leien regendicht en windvast verankeren
Dakdoorbrekingen regendicht en windvast aansluiten
Schoorsteen regendicht en windvast aansluiten (lood en/of soepel af- Waterpaslijn uizetten (pasdarm, meetinstrumenten, ...)
- Dakvoeten aanzetten
- Juiste latafstand zoeken en gebruiken
- Haakse lijn uizetten
- Tegelpannen regendicht en windvast bevestigen
- Schoorsteen regendicht en windvast aansluiten (lood en/of
Zorgvuldige afbraakwerken stap voor stap-verwijderen dakpannen-afbraak panlatten-tegellatten-onderdak-kepers-bruggen-muurplaten-zoldervloer
- Waterpaslijn uizetten (pasdarm, meetinstrumenten, ...)
- Dakvoeten aanzetten
- Juiste latafstand en breedteverdeling zoeken en gebruiken
- Zich veilig verplaatsen op daken
- Haakse lijn uitzetten
- Dakpannen regendicht en windvast bevestigen
- Mil
- Waterpaslijn uizetten (pasdarm, meetinstrumenten, ...)
- Dakvoeten aanzetten
- Juiste latafstand zoeken en gebruiken
- Haakse lijn uitzetten
- Leien regendicht en windvast bevestigen
- Milieu-, welzijn- en veiligheidsvoorschriften toepassen
Waterpaslijn uizetten (pasdarm, meetinstrumenten, ...)
Dakvoeten aanzetten
Juiste latafstand en breedteverdeling zoeken en gebruiken
Tegelpannen regendicht en windvast bevestigen volgens de grootste afwateringslijn
Verschillende randafwerkingenVertrouwd geraken met de gereedschappen. Kennis van de verschillende systemen (afmetingen, uniprofil F-afwerkingen, kostenanalyse). Praktisch uitvoeren van bovenafwerking, voetafwerking, hoekafwerking en raamafwerking.
? het begrip brand nader bekeken
o vuurdriehoek
o ontwikkeling van een brand en verschijnselen
o soorten branden naar aggregatie
? blussing
o blusprincipes
o werking van de blusstoffen
o blusstoffen
? gevaren bij brand
o flash-Over & Back draftBewusteloosheid;Ademhalingsstilstand – hartstilstand;Verslikking / verstikking;Hartaanval;Niet levensbedreigende aandoeningen;Bloedingen;Brandwonden;Verstuiking;Botbreuken
Hartslag meten
Hulpmiddelen beademing
AED
Herhaling: kwisSoorten verwonding
Herhaling drukkend verband
Herhaling snelverband
Dasverband
Knevel
Oorbloeding
Vrieswonden
Insecten
Vreemd voorwerp in de huid
Letsels aan de zintuigen
Herhaling- de wet van Ohm
- keten met inductieve weerstand
- ketel met capacitieve weerstand (condensator)
- wisselstroomketens
- de brandermotot
- luchtklepmotor
- de elektromagnetische afsluiter
- de ontsteking
- vlambeveiliging
- de branderautomaat
Oriëntatie;vermijden van beschaduwing;rol van de dakdekker;rol van de elektricien / loodgieter;plaatsing op een bestaand of nieuw dak in pannen, leien;plaatsing in een leien dak – ingewerkt in het vlak van de leien
Basis elektrische installaties: 32 sessies (4 uur)
Van basiskennis elektriciteit kan geen sprake zijn als je de wet van Ohm niet kent. Hier leer je wat spanning, stroom en weerstand is. Verder verneem je alles over serie-, parallel- en gemengde schakePreventie, bescherming en werkprocedure. Begrippen elektriciteit. Wetgeving, spanningebieden, gevaren. Welke beschermingsmiddelen gebruiken? Stroom/spanning/schakelaars/klassen van elektrisch paneel/spanningszones
Hoe kan je energiezuinig wonen? Hernieuwbare energie / verwarmingstechnieken / verlichting / elektriciteit. Wat kost dat ? Welke materialen ? Hoe berekeningen maken ?
Doelstelling : - Introductie van het professionele Firestone Rubbergard gamma en kennismaking met de verschillende EPDM-toepassingen
- Uitleg en voorwaarden fidiliteitsprogramma erkend Firestone Rubbergard plaatser
- Hoe plaatsen we het EPDM-membraan op
KNX
•Systeem argumenten
•Systeem overzicht
•TP Topologie
•TP Telegram
•Busdeelnemers
•TP Installatie
•Powerline PL 110ETS5
•Project Design: Basic
•Project Design: Geavanceerd
•Inbedrijfstelling
•DiagnostiekMETHODOLOGIE
Theoretische toelichting:
- Isolatietypes en prestaties
- Regelgeving & subsidies
- Mogelijke verankeringssystemen
- Draagstructuur in hout/aluminium
Praktijksessie: - werken met verschillende types van draagstructuren en isolatie
- aansluitingen e
Info omtrent de evolutie in kleuren, decoreren, toebehoren, nieuwe technologieën, correcte plaatsingstechnieken
Intégrer les techniques nécessaires à la pose de chassis à haute performance énergétique dans le respect des normes et recommandations du fabricant
• Premies Welke premies zijn er voor dakisolatie in Vlaanderen? En in Gent? Wat zijn de precieze voorwaarden?
• De nieuwste regels van de kunst
Hoe isoleert u een bestaand dak conform de nieuwe Technische Voorlichtingen 'Isolatie van hellende daken'Opbouwen en functies van platte daken. Welke materialen gebruiken geven het gewenste resultaat ? Verschillende lagen van een dak en hun functionaliteit. Afvoer van regenwater en waterdichtheid.Thermisch isolatie. Schadegevallen die de duurzaamheid en prestaties van het bouwwerk duidelijk maken
Bedienen van scheidings-/uitschakel- en beschermingstoestellen die zich in een hoogspanningscabine < 50 kV kunnen bevinden. Kennis van het Arie en de praktische toepassing hiervan op het gebied van werken aan hoogspanningsinstallaties. Opamken van een evaluatie van risico's (maatregelen en voorzorgen). Werken met hoogspanningsbediening-, beschermings- en schakeltoestellen op gesloten en/of open cellen (simulatie van reële praktische situatie).
Kennismaking EHBO voor beroepschauffeurs. Aan de hand van praktijkvoorbeeldenaanleren wat te doen indien we geconfronteerd worden met een slachtoffer. Gebruik EHBO-koffer en alarmnummer bellen. Verbanden leggen en kleine letsels verzorgen. Zorgen voor een veilige omgeving (toeschouwers, slachtoffer en jezelf).
gérer les risques liés à la conduite et à l'utilisation d'un chariot élévateur
connaitre les risques liés à la manutention, à la conduite et à l'utilisation des chariots élévateurs
être capable de travailler en sécurité pour soi et pour les autres
être capable d'utiliser, de maitriser les fonctionnalités des chariots élévateurs et de transporter indépendamment toute charge palettisée• Inspectie daken
• Uitvoeringsdetails:
Dakopstanden
Tappunten
Aansluiting buitenschrijnwerk
Dakkoepels- Basisprincipes van de warmteleer in gebouwen;
- Principes van isolatie;
- Principes van luchtdichtheid;
- Presentatie van specifieke materialen;
- Bouwknopen en bouwpathologie.
Elke werknemer relevante informatie te geven over de nieuwbouw m.b.t.: 1) De brand- en explosie risico’s 2) De preventiemaatregelen, inzonderheid deze om brand tijdens uitvoering van hun taken te voorkomen 3) De waarschuwings- en alarmsignalen 4) De toe te passen maatregelen in geval van brand, explosie 5) De evacuatie
In alle veiligheid gietijzeren aftakmoffen demonteren en werken uitvoeren op de beschadigde kabel (waaronder plaatsing van een wikkelmof).
- Introductie
- Opfrissing veiligheidsprincipes
- Gereedschap
- Materiaal
- Verwijderen van een gietijzeren m
- Juiste maathoogte (latafstand) zoeken en gebruiken
- Dakvoeten aanzetten
- Haakse lijn uitzetten
- Permanente/tijdelijke veiligheidsvoorzieningen plaatsen
- Kilgoot regendicht en windvast afwerken
- Regendicht en windvast leien bevestigen volgens d
- Werkpost voorbereiden
- Folie op het grondvlak en aan de opstanden bevestigen (verschillende methodes)
- Nadien met zelfklevende tape verdichten
- Details met zelfklevende flaching afwerken
Materialenkennis en gebruik van het juiste gereedschap. Voorbereiding (ondergrdond) en aandacht voor orde en veiligheid op de werkplek. Gebruik PBM's. Praktijfoefeningen lassen / reparaties uitvoeren.
Verwerking en verwerkingsvoorschriften vloeibare dakafdichting + productkennis. Praktijfoefeningen op een maquette (voorbereiding van de ondergrond, toepassingsmogelijkheden, afwerking details, hulpstukken en afwerkingslagen).
- Maken van de aftakmof op papierlood
- afkoppelen en maken van een stopmof op een ondergrondse aftakking met papierloodkabel
- veilig werken op papierloodkabels
- Maken van de aftakmof op papierlood
- Ontwerp van gebouwen
- Praktische meting van luchtdichtheid
- Economische en juridische gevolgen
- Ontwerp en uitvoering van details
- Prioriteit van uitvoering
- Praktijkgevallen voor massieve constructies en houtskeletconstructies
AVIP : Algemene VeiligheidsInstructies bij werken op hoogspanningsPosten. Productkennis;Plaatsingsmethodes;do's en dont's
- Theoretische benadering over de EPDM-rubbers als dakafdichting : eigenschappen, toepassingen, voordelen.
- Specifieke eigenschappen en overzicht van het assortiment
- Hoe te verwerken, wat moet, wat kan en wat mag niet
- Praktijk
•Niveau I : Algemene theoretische opleiding gekoppeld aan een demonstratie op maquette door een gediplomeerde instructeur
•Niveau II : Praktische opleiding waarbij u zelf kunt oefenen op maquette.
•Niveau III : Werfopstart.
EPDM-rubberstroken zijn uiteInhoud;Dakpdrukverdelende werking danzij de polystercachering aan de onderzijde voor een strak dakvlak: EPDM met Fleeceback;de allerhoogste bescherming dankzij een dikker membraan. Uitstekend beschermd tegen mechanische beschadiging en inscheuring;mechanische kimfixatie is overbodig;efficiënte plaatsing, dankzij dimensionele stabiliteit met behoud van 400% rekvermogen;veiligheid troef: plaatsing zonder vlam op het dak;100% garantie voor helder regenwaterattest;met de mastersystems Pre-Tape zult u in de toekomst 70% sneller naden maken
Medische zorg toedienen aan boord van een schip. Symptomen verzamelen, gebruik van een flowchart voor het nemen van beslissingen. Overleggen met de wal-arts voor de behandeling. Toepassen van die behandeling.
Behandelen en voorbereiden van de PRC-kabel. Corect gebruk van ontmantelgereedschap. Maken van een eindsluiting voor applicaties binnen en buiten. T-stekkers voor SF cellen en transformatoren
VEVELUX modulaire lichtstraten – lessenaarsdaken. Installatietechnieken, tehcnische vereisten en dakvenstercombinaties. Tips & tricks. Praktische oefeningen
- Dakrandbeveilinging plaatsen
- Een dak veilig betreden
- Waterpaslijn uitzetten (pasdarm, meetinstrumenten, ..)
- Onderdak bevestigen volgens de dakhelling
- Dakvoeten aanzetten
- Zich veilig verplaatsen op daken
- Milieu-, welzijn- en veiligheids
Het onstaan van brand, de vuurdriehoek en brandevolutie. Hoe brand voorkomen? Hoe brand bestrijden? Werking van het blusmiddel en training in het gebruik van draagbare brandbestrijdingsmiddelen. Hoe evacueren en praktische tips. Demonstratie-oefening brandveiligheid
Maken van de aftakmof op papierloodkabels
Maken van een verbindingsmof op een aftakkabel (kunststof - papierloodkabel)
Afkoppelen en maken van een stopmof op een ondergrondse aftakking met papierloodkabel
Veilig werken op papierloodkabels
VeiligheidsvDe cursist kan laagspanningsinstallaties overkoppelen en vernieuwen.
Hij past daarbij spontaan de geldende regels en procedures toe.
Hij kan aansluitinkabels beoordelen, wegnemen en verlengen.
Hij kent de risico's van werken in en aan geveldozen.Veilig verwijderen van het oude dak. Hoe asbest herkennen (zelf/externe firma). Correct recycleren van de afbraakmaterialen. Gebruik PBm's en collectieve beschermingsmiddlen. Voorbereiden van onderdak (proper maken). Leggen van het onderdak + isiolatie.
Productkennis (verschillende soorten EPDM, hechtingmaterialen, voorschriften, onderhoud). Kennismaking met thermisch lassen en praktijkvoorbeelden (lassen EPDM folie). Veiligheidsvoorschriften + PBM's. Uitvoeren kleine reparaties.
- Op zoek gaan naar de keper- Plaatsen nieuwe ladderhaak met oog- Leveren en plaatsen lood rond ladderhaak- Terugplaatsen pannen- Leveren en plaatsen ladderhaken, met oog- Wegnemen pannen
Basisopleiding - In deze opleiding kan u kennis maken met de verwerking van EPDM-rubber. Tijdens deze praktische opleiding kan u zelf op een maquette naden maken en details uitwerken. Materialenkennis, hoe gebruiken, veiligheid en opslag (geen voorafgaande kennis nodig)
Enige ervaring/kennis - In deze opleiding kan u kennis maken met de verwerking van EPDM-rubber. Tijdens deze praktische opleiding kan u zelf op een maquette naden maken en details uitwerken. Problemen oplossen en reparaties uitvoeren
Deze expert opleiding is een vervolmakingscursus op maquette, waarbij we dieper ingaan op de detailafwerking van EPDM-rubber. Reparaties en onderhoud. Voor deze opleiding is ervaring met EPDM-rubber vereist!
Theorie van verwerking en verwerkingsvoorschriften
Productkennis bitumen
Praktische verwerking op maquette:
Voorbereiding van ondergrond
Toepassingsmogelijkheden
Afwerking details: uitvoeren van tapbuizen, spuwers en dakdoorbrekingen,
hoeken binnen-Theorie van verwerking en verwerkingsvoorschriften van EPDM
Praktische verwerking op maquette:
Voorbereiding van ondergrond
Toepassingsmogelijkheden
Afwerking details: uitvoeren van buitenhoek, binnenhoek, afwerkingslagen
Hulpstukken.Lezen van plannen (werf groter dan 400m²) -Veiligheidsnormen voor hoogte hoger dan 10 meter-Aanwerken van liftschacht met EPDM-Aanwerken van koepels met EPDM-Aanwerken van valbeveiliging en ankerpunten met EPDM
instellen en bedienen van een cnc-gestuurde plooibank (plaatmateriaal):
- invoeren van de gegevens (software)
- aanpassen van de parameters en maten
- monteren van het snijgereedschap/plooigereedschap
- invoeren van het plaatmateriaal
- begeleiden va
Installeren van een ROP (remote optical platform) glasvezelkast. Voorschriften van de fabrikant naleven. Voorbereiden van de werken met betrekking tot leidingen, bedradingen, schakelaars, zekeringen en hoofdaarding. Orde en netheid.
Theorie van verwerking en verwerkingsvoorschriften
Productkennis bitumen
Praktische verwerking op maquette:
Voorbereiding van ondergrond
Toepassingsmogelijkheden
Afwerking details: uitvoeren van tapbuizen, spuwers en dakdoorbrekingen,
hoeken binnen-Planning van de werkzaamheden-Uitsparing maken-Draagconstructie plaatsen-Afwerking buitenzijde en buitenzijde-Voorbereiding -afbraak oude dakbedekking-herstellen van blazen, barsten en scheuren op oude dakbedekking-lijmen van roofing-branden van roofing-detailafwerking -veiligheidsvoorschriften-Afdichting van opkanten en dakranden
Reanimatie en verzorgingstechnieken. CPR hulpmiddelen, AED en pocketmask. Luchtwegen vrijmaken en veiligheidshouding. Gangbare evacuatietehcnieken en aandachtpunten.
- Juiste maathoogte (latafstand) zoeken en gebruiken
- Permanente/tijdelijke veiligheidsvoorzieningen plaatsen
- Paslijn, haakse lijn en de uitlijning van de toren tekenen
- Dakvoet aanzetten
- Leien (of tegelpannen) en hoekkeperleien (of -tegelpannen
Kennismaking met roofing
- samenstelling
- soorten
- kleuren
- eigenschappen
Praktijk - roofing branden
- aanwerken opstanden
- aanwerken tapgoten
- aanwerken koepels
- inplooien
Veiligheid
- zink snijden en plooien op maat, zowel met de hand als machinaal
- zink solderen: vlak, onder helling en verticaal
- milieu-, welzijn- en veiligheidsvoorschriften toepassen.
Staande naad (basis, aansluiting velux, dagkanten, muurkanten, nokken). Schindels en klein formaten (basis, aansluiting velux, dagkanten, muurkanten, nokken). Veiligheid op de werkplek. Do's & dont's
Motoren (schema lezen, praktijk, nieuwe technologie, AREI industrieel - Netsystemen). Sensoren (theorie / praktijk). PLC - basis en netsystemen. Veiligheidsvoorschriften. Do'd & dont's
Voorbereiden van de ondergrond (loszittend materiaal verwijderen, scheuren en barsten herstellen, plaatsen van een primer). Aanmaken van een dichtingsproduct. Plaatsen van de producten en aanwerken van de opkanten.
onderhoudswerkzaamheden van wegen, straten en voetpaden correct leren uitvoeren (meestal in opdracht van steden en gemeenten).
PROGRAMMA
• Gedetailleerde voorstelling van de persoonlijke uitrusting van de technicus speciaal ontworpen voor het
uitvoeren van de HS-handelingen + manipulaties en veiligheidstelling van een open HS-uitrusting
(toepassen van de goude regels);
• ManiBasis elektriciteit (schakelingen, monteren, aarding en verdeelborden). Montage activiteiten (planlezen, situatieschema, ééndraadschema, materiaallijst, voorbereiden van de werf, uitvoeren van de werken volgens situatieschema). Werken op hoogte
theorie valbeveiliging
risico's van werken op hoogte
oorzaken en gevolgen van vallen
bescherming tegen vallen
verschillende PBM's antival
begrippen retentie, antival, positionering en leeflijn
basisknopen en verankeringBegrippen:
¦Arbeidsongevallen
¦Waarom ongevallen voorkomen en beroepsziekten
¦Gevaar - risico - causaliteitsprincipe
¦Evaluatie van risico's, methodieken
¦Beheersen van de risico's en methodieken
Structuur en toepassingsgebied van de wetgeving
¦ARA• doel van de opleiding• bekwaamheid personeel• wettelijke verbodsbepalingen• installatiemateriaal• beveiligingstechnieken• vitale 5 + 3• schakelprocedures• foutscenario’s• beschermingsmiddelen• opleiding en vorming• bezoek aan een hoogspanningsinstallatie• praktische proef (facultatief)
• Basisprincipes en systemen
• Minimaal geëiste debieten, ontwerpdebieten
• Regelstrategie
• Karakteristieke curve van een netwerk, karakteristieke ventilatorcurve
• Positie van de luchtopeningen in de gebouwschil, plaats van de ventilatiegroepTheorie:
- Wat is ... ?
- wat zijn de voordelen?
- Voor welke toepassingen?
Praktijk:
correcte voorbereiding van de ondergrond
correct waterdichten van het vlak en van details
mogelijke afwerkingen
opbouw van een 2-laags bitumineus wat
"1.Plaatsen van een SLW vloer""?Primer Aqpaint""?Plaatsen van een SLW vloer""?Plaatsen van een Aqpaint""2.Plaatsen van een MARAZZO vloer (mortelen)""3.Plaatsen van een PU + nieuwe topcoat met pigment""4.Plaatsen van een Polyac""?Plaatsen van een Polyac primer""?Plaatsen van een Polyac 55 + ingestrooide kleursteentjes""?Plaatsen van een Polyac Topcoat type G 2 x 2"
Aanleren inzetbaarheid vloeirbare afdichtingsmembramen
• complexe vormen
• moeilijk bereikbare plaatsen
• renovatieprojecten
• mechanische belasting van de ondergrond
• risico op schade door hitte of vlamlassen
• verbinden van twee materialen die ond- Montage van HS-apparatuur - Bekabeling van LS-kasten - Montage van vakwerken,... Werkleider – Elektrische werken in posten en kabelwerken (AVIP-AVIK) Certificatie voor alle HS- en LS-montagewerken in de HS-posten, inbegrepen de bijhorende activiteiten zoals bijvoorbeeld het monteren van de vakwerken die bij de elektrische apparatuur.
Zink snijden en plooien op maat: zowel met de hand als machinaal. Zink solderen (vlak, onder helling en verticaal). Bakgoten (opmeten, maken en solderen ter plaatse). Veiligheidsvoorschriften.
Kennismaking met diverse soorten zink en koper. Snijden en plooien van zink en koper. Solderen van zink en koper. Aanwerken van een schouw op een dak. Aanwerken van een muur op een plat dak.
Inhoud van de opleiding
metalen dakgoten (bakgoten, kilgoten, …) vervaardigen en plaatsen; hanggoten plaatsen; zijwanden afwerken; regenwaterafvoer aansluiten; uitzettingen voorzien; de afvoerbuis bewerken; de aansluitingen aan het dak (tapbuizen) in metaal en kunststof vervaardigen; een dakbedekking met leien plaatsen; een latwerk en/of beschieting aanbrengen; bij het plaatsen van een dakbedekking rekening houden met dakvlakvensters, schouwen, afvoer van hemelwater en andere elementen; dampschermen en isolatie plaatsen; een dakbedekking met pannen plaatsen; een onderdak, tengel- en panlatten aanbrengen; bij het plaatsen van een dakbedekking rekening houden met dakvlakvensters, schouwen, afvoer van hemelwater en andere elementen; dampschermen en isolatie plaatsen.