Gedaan met laden. U bevindt zich op: Douane en accijnzen - algemeen programma

Douane en accijnzen - algemeen programma

Opleidingsverstrekker

Universiteit Antwerpen

Registratienummer

ODB-1002188

Geregistreerd

op: 14 januari 2022

Deze opleiding komt in aanmerking voor

  • Opleidingscheques
  • Vlaams opleidingsverlof

Aantal uren: 72 uur

Eindbeoordeling voorzien: ja

Blended leren: nee

Mentoropleiding: nee

Extra informatie: https://www.uantwerpen.be/nl/centra/antwerp-tax-academy/activiteiten-en-vorming/douane-en-accijnzen/algemeen-programma-2/opent in nieuw venster

Doelgroep

De opleiding douane en accijnzen staat open voor een gemengd publiek van deelnemers: ambtenaren, magistraten, dienstverleners (advocaten, consultants,…) en werknemers uit de privésector waaronder ook leidinggevende personen. Minimumvereiste voor deelname aan de algemene module is het reeds behaald hebben van een bacheloropleiding of, mits voorafgaande toelating, een daaraan gelijkwaardig bekwaamheidsniveau als gevolg van voldoende relevante ervaring en/of bijkomende opleidingen.

Voorwaarden

  • Specifieke voorwaarden per opleidingsincentive

    Elke opleidingsincentive heeft zijn eigen specifieke voorwaarden om te bepalen of u recht heeft. Kijk na of u voldoet aan de voorwaarden van de opleidingsincentive waarvan u gebruik wil maken (Vlaams opleidingsverlof, Vlaams opleidingskrediet en opleidingscheques voor werknemers

  • Opleidingscheques: beperkende voorwaarde opleidingsniveau

    Deze opleiding kan u betalen met een opleidingscheque. Bent u hooggeschoold (u behaalde een graduaats-, bachelor- of masterdiploma)? Dan kan dat enkel als u een ‘attest loopbaanbegeleiding’ heeft van maximaal 6 jaar oud. In dit attest verklaart een loopbaanbegeleider dat de opleiding noodzakelijk is voor de uitvoering van uw persoonlijk ontwikkelplan (POP).

Inhoud van de opleiding

De permanente vorming Douane en Accijnzen is een modulair samengestelde, academisch georiënteerde specialisatieopleiding die in samenspraak met de FOD Financiën en met medewerking van de privésector wordt georganiseerd door de Universiteit Antwerpen (Nederlandstalig luik) en de Universiteit Luik (Franstalig luik).De lesgevers in de opleiding 'douane en accijnzen' komen uit de academische wereld, de administratie, de advocatuur en de privésector.
In de algemene module worden de basisbegrippen en leerstukken binnen het brede domein van douane & accijnzen belicht door docenten uit zowel de praktijk als uit de academische wereld. Deelnemers aan deze module verwerven daardoor een algemeen en actueel overzicht van de verschillende juridische, economische en fiscale aspecten van douane & accijnzen.