Eet- en drinkproblemen bij jonge kinderen
Arteveldehogeschool
ODB-1000571
op: 1 september 2019
Deze opleiding komt in aanmerking voor
- Opleidingscheques
- Vlaams opleidingsverlof
Aantal uren: 37,5 uur
Eindbeoordeling voorzien: nee
Blended leren: nee
Mentoropleiding: nee
Extra informatie: https://www.arteveldehogeschool.be/opleidingen/bijscholingen-en-studiedagen/eet-en-drinkproblemen-bij-jonge-kinderenopent in nieuw venster
Doelgroep
Je hebt ervaring met jonge kinderen met ontwikkelingsstoornissen en je bent bereid een casus uit te werken uit de eigen werkomgeving of videomateriaal aan te leveren m.b.t. de normale ontwikkeling van het eten en drinken. Je bent bereid actief deel te nemen aan de bijeenkomsten.
Voorwaarden
Specifieke voorwaarden per opleidingsincentive
Elke opleidingsincentive heeft zijn eigen specifieke voorwaarden om te bepalen of u recht heeft. Kijk na of u voldoet aan de voorwaarden van de opleidingsincentive waarvan u gebruik wil maken (Vlaams opleidingsverlof, Vlaams opleidingskrediet en opleidingscheques voor werknemers
Opleidingscheques: beperkende voorwaarde opleidingsniveau
Deze opleiding kan u betalen met een opleidingscheque. Bent u hooggeschoold (u behaalde een graduaats-, bachelor- of masterdiploma)? Dan kan dat enkel als u een ‘attest loopbaanbegeleiding’ heeft van maximaal 6 jaar oud. In dit attest verklaart een loopbaanbegeleider dat de opleiding noodzakelijk is voor de uitvoering van uw persoonlijk ontwikkelplan (POP).
Inhoud van de opleiding
Startend vanuit casuïstiek tracten wij kennis en inzicht te bieden in de complexe problematiek van de eet- en drinkproblemen bij jonge kinderen. Onze docenten hebben een jarenlange ervaring in deze problematiek. Hoor- en interactieve werkcolleges worden afgewisseld met praktische oefeningen.
Programma
Volgende inhouden komen aan bod tijdens de opleiding:
Normale ontwikkeling van eten en drinken
Detectie van signalen bij eet- en drinkproblemen
Assessment
Specifieke ziektebeelden en hun relatie tot voeding
Rol van het multidisciplinaire team
Aanzet tot therapie, advies en coaching
Via een voorbereidingsopdracht verdiep je jouw kennis in de structuren (anatomie) die aan de basis liggen van het slikken en de fysiologie ervan.