Gedaan met laden. U bevindt zich op: Juweelontwerp/edelmetaal

Juweelontwerp/edelmetaal

Opleidingsverstrekker
Hoofdzetel van : Stedelijke Academie voor Schone Kunsten
Registratienummer
ODB-1002888
Geregistreerd
op: 18 september 2023

Deze opleiding komt in aanmerking voor

 • Opleidingscheques
 • Vlaams opleidingsverlof
 • Vlaams opleidingskrediet

Aantal uren: 600 uur

Eindbeoordeling voorzien: ja

Blended leren: nee

Mentoropleiding: nee

Doelgroep

geen voorkennis vereist

Voorwaarden

 • Specifieke voorwaarden per opleidingsincentive

  Elke opleidingsincentive heeft zijn eigen specifieke voorwaarden om te bepalen of u recht heeft. Kijk na of u voldoet aan de voorwaarden van de opleidingsincentive waarvan u gebruik wil maken (Vlaams opleidingsverlof(opent in nieuw venster), Vlaams opleidingskrediet(opent in nieuw venster) en opleidingscheques voor werknemers(opent in nieuw venster)

 • Opleidingscheques: beperkende voorwaarde opleidingsniveau

  Deze opleiding kan u betalen met een opleidingscheque. Bent u hooggeschoold (u behaalde een graduaats-, bachelor- of masterdiploma)? Dan kan dat enkel als u een ‘attest loopbaanbegeleiding’ heeft van maximaal 6 jaar oud. In dit attest verklaart een loopbaanbegeleider dat de opleiding noodzakelijk is voor de uitvoering van uw persoonlijk ontwikkelplan (POP). In de aanvraag van de opleidingscheque wordt automatisch de opleidingscode ODB-P00001 ingevuld.

 • Opleidingskrediet: beperkende voorwaarde opleidingsniveau

  Deze opleiding kan je volgen met Vlaams opleidingskrediet. Hou er wel rekening mee dat u deze opleiding enkel mag volgen als u een ‘attest loopbaanbegeleiding’ heeft van maximaal 6 jaar oud. In dit attest verklaart een loopbaanbegeleider dat de opleiding noodzakelijk is voor de uitvoering van uw persoonlijk ontwikkelplan (POP).

Inhoud van de opleiding

In het atelier juweelontwerp/edelmetaal leer je door middel van de bewerking van de materie, vormgeving en experiment je ontwerpen om te zetten in juwelen. De eerste jaren ligt de nadruk vooral op de klassieke technieken van de juweelkunst maar we combineren dit graag met opdrachten rond alternatieve materialen (leer, plexi, hout, papier, keramiek, …). Je leert op deze manier de basic-skills maar ook alle aspecten van de juweelkunst: klassiek, modern, (on)draagbaar, experimenteel, tussen juweel en object, metaal en mixed materialen.