Masterclass XR in the Industry
Howest, De Hogeschool West-Vlaanderen
ODB-1003504
op: 14 november 2024
Deze opleiding komt in aanmerking voor
- Opleidingscheques
- Vlaams opleidingsverlof
Aantal uren: 41 uur
Eindbeoordeling voorzien: ja
Blended leren: nee
Mentoropleiding: nee
Extra informatie: https://www.howest.be/nl/opleidingen/navormingen/masterclass-xr-in-the-industryopent in nieuw venster
Doelgroep
IT professionals actief in de maak, bouw, software... industrie. Ook architecten en XR-liefhebbers zullen baat hebben bij deze opleiding.
De opleiding focust op use cases die bewezen hebben om de efficiëntie en de veiligheid van de betreffende sectoren te verhogen door XR toe te passen. De integratie van CAD- en BIM-modellen, interactie tussen XR en Robots e.a. industriële machines maakt deze XR-opleiding uniek in zijn hands-on aanpak afgestemd op het werkveld.
Voorwaarden
Specifieke voorwaarden per opleidingsincentive
Elke opleidingsincentive heeft zijn eigen specifieke voorwaarden om te bepalen of u recht heeft. Kijk na of u voldoet aan de voorwaarden van de opleidingsincentive waarvan u gebruik wil maken (Vlaams opleidingsverlof, Vlaams opleidingskrediet en opleidingscheques voor werknemers
Opleidingscheques: beperkende voorwaarde opleidingsniveau
Deze opleiding kan u betalen met een opleidingscheque. Bent u hooggeschoold (u behaalde een graduaats-, bachelor- of masterdiploma)? Dan kan dat enkel als u een ‘attest loopbaanbegeleiding’ heeft van maximaal 6 jaar oud. In dit attest verklaart een loopbaanbegeleider dat de opleiding noodzakelijk is voor de uitvoering van uw persoonlijk ontwikkelplan (POP).
Inhoud van de opleiding
Modules:
1) Unity Essentials
2) Enhanced reality use cases
3) Enabling remote expertise (sessie 1, remote assistance)
4) Augmented inspection (sessie 2, BIM/3D concept visualization)
5) Visualizing the unseen (sessie 3, IOT data visualization/digital twin)
6) Virtual control (sessie 4, interactie met machines/robots d.m.v. XR)
Wat ga je leren?
Enabling remote expertise:
Deelnemers krijgen een diepgaand begrip van de mogelijkheden en toepassingen van remote assistance met behulp van augmented reality (AR). Door middel van interactieve sessies, praktijkvoorbeelden, en hands-on oefeningen leren deelnemers hoe ze zelf AR-technologie kunnen inzetten om expertise op afstand te delen en te ontvangen.
Augmented inspection:
Geaugmenteerde inspectie wordt mogelijk gemaakt door het combineren van Mixed Reality met CAD- en BIM-modellen. Deelnemer integreren CAD- en BIM-modellen in een Mixed Reality-omgeving wat foutopsporing en samenwerking tussen verschillende professionals op afstand mogelijk maakt. Door middel van casestudies en hands-on oefeningen, worden deelnemers klaargestoomd om dit te beheersen en toe te passen.
Virtual control:
Deelnemers leren AR- en VR-interfaces te ontwikkelen en te integreren met industriële machines en robots. Door hands-on workshops en projectwerk, ontwikkelen de deelnemers praktische vaardigheden en inzicht in het ontwerpen en implementeren van virtuele controlesystemen.