Gedaan met laden. U bevindt zich op: Onderhandelen en Overtuigen in het sociaal overleg in 2024-2025

Onderhandelen en Overtuigen in het sociaal overleg in 2024-2025

Opleidingsverstrekker
Vorming en Actie
Registratienummer
ODB-V00497
Geregistreerd
op: 11 juni 2024

Deze opleiding komt in aanmerking voor

  • Opleidingscheques
  • Vlaams opleidingsverlof

Aantal uren: 32 uur

Eindbeoordeling voorzien: nee

Blended leren: nee

Mentoropleiding: nee

Doelgroep

Leden van het ABVV die (ten minste) twee basismodules voltooid hebben.

Voorwaarden

  • Specifieke voorwaarden per opleidingsincentive

    Elke opleidingsincentive heeft zijn eigen specifieke voorwaarden om te bepalen of u recht heeft. Kijk na of u voldoet aan de voorwaarden van de opleidingsincentive waarvan u gebruik wil maken (Vlaams opleidingsverlof(opent in nieuw venster), Vlaams opleidingskrediet(opent in nieuw venster) en opleidingscheques voor werknemers(opent in nieuw venster)

  • Opleidingscheques: beperkende voorwaarde opleidingsniveau

    Deze opleiding kan u betalen met een opleidingscheque. Bent u hooggeschoold (u behaalde een graduaats-, bachelor- of masterdiploma)? Dan kan dat enkel als u een ‘attest loopbaanbegeleiding’ heeft van maximaal 6 jaar oud. In dit attest verklaart een loopbaanbegeleider dat de opleiding noodzakelijk is voor de uitvoering van uw persoonlijk ontwikkelplan (POP). In de aanvraag van de opleidingscheque wordt automatisch de opleidingscode ODB-P00001 ingevuld.

Inhoud van de opleiding

Om goed syndicaal werk te verrichten, zijn er een heleboel vaardigheden vereist. Niet in het minst op het vlak van communicatie. De manier waarop je een boodschap brengt, heeft tot 90% impact op het effect van die boodschap! En we streven natuurlijk steeds de meest effectieve communicatie na. Ook de juiste houding en argumentatie spelen een grote rol in de efficiëntie die de deelnemers aan de dag moeten kunnen leggen Zowel met de werkgever als met de eigen achterban. Deze themamodule gaat over overtuigen én onderhandelen.

Onderhandelen in sociaal overleg
Wat heb je nodig om een goede ‘deal’ te sluiten? Hoe bereid je een onderhandeling voor? hoe zoek je de juiste info? Ga je voor alles of niets of bepaal je vooraf een marge? Welke onderhandelingsstijlen kunnen we onderscheiden? Hoe komen we tot een besluit? Is een compromis steeds haalbaar? Deze en nog vele andere vragen moeten de deelnemers zichzelf stellen als ze met de werkgever aan de onderhandelingstafel gaan zitten. We oefenen de theoretische achtergrond met een uitgebreid onderhandelingsspel.

Overtuigen in het syndicaal werk
In het syndicaal werk is de steun van de achterban heel belangrijk. De collega’s overtuigen is essentieel. Hoe begin je eraan? Pak je iedereen op dezelfde manier aan? Aan de hand van deze kernvragen trainen we de syndicale overtuigingskracht van de deelnemers. Als afronding werken we een speech en een flyer uit.

De deelnemers verruimen hun kennis en inzichten, verbeteren hun vaardigheden en werken aan hun persoonlijke houding. Methodisch worden vooral activerende en dialoogtechnieken gebruikt. Omwille van de aanpak wordt vaak in kleine groepen gewerkt en worden de vormingstechnieken aangewend die de zelfwerkzaamheid van de deelnemers verhogen.