Postgraduaat in de musculoskeletale therapie
Universiteit Antwerpen
ODB-0003168
op: 1 september 2019
Deze opleiding komt in aanmerking voor
- Opleidingscheques
- Vlaams opleidingsverlof
- Vlaams opleidingskrediet
Aantal studiepunten: 39
Eindbeoordeling voorzien: ja
Blended leren: nee
Mentoropleiding: nee
Extra informatie: https://www.uantwerpen.be/nl/studeren/opleidingsaanbod/pavo-musculoskeletale-therapie/studieprogramma/opent in nieuw venster
Doelgroep
De doelgroep van deze opleiding bestaat uit masters in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie die een afstudeerrichting musculoskeletale aandoeningen hebben gevolgd. Zowel pas afgestudeerden als therapeuten uit het werkveld kunnen deze opleiding volgen.
Voorwaarden
Specifieke voorwaarden per opleidingsincentive
Elke opleidingsincentive heeft zijn eigen specifieke voorwaarden om te bepalen of u recht heeft. Kijk na of u voldoet aan de voorwaarden van de opleidingsincentive waarvan u gebruik wil maken (Vlaams opleidingsverlof, Vlaams opleidingskrediet en opleidingscheques voor werknemers
Opleidingscheques: beperkende voorwaarde opleidingsniveau
Deze opleiding kan u betalen met een opleidingscheque. Bent u hooggeschoold (u behaalde een graduaats-, bachelor- of masterdiploma)? Dan kan dat enkel als u een ‘attest loopbaanbegeleiding’ heeft van maximaal 6 jaar oud. In dit attest verklaart een loopbaanbegeleider dat de opleiding noodzakelijk is voor de uitvoering van uw persoonlijk ontwikkelplan (POP).
Opleidingskrediet: beperkende voorwaarde opleidingsniveau
Deze opleiding kan je volgen met Vlaams opleidingskrediet. Hou er wel rekening mee dat u deze opleiding enkel mag volgen als u een ‘attest loopbaanbegeleiding’ heeft van maximaal 6 jaar oud. In dit attest verklaart een loopbaanbegeleider dat de opleiding noodzakelijk is voor de uitvoering van uw persoonlijk ontwikkelplan (POP).
Inhoud van de opleiding
Dit postgraduaat in de musculoskeletale therapie biedt een verbijzondering voor kinesitherapeuten aan in het gebied van de musculoskeletale therapie. Via de opleiding bekom je de bijzondere beroepsbekwaamheid Manuele Therapie.
De focus ligt op de aanpak van neuromusculoskeletale aandoeningen. Essentiële onderdelen daarbij zijn correct klinisch redeneren, het kennen en kunnen van specifieke gevorderde diagnostische- en behandelingstechnieken, inclusief manuele handgrepen/ technieken en therapeutische oefenvormen.