Postgraduaat Theoretische kennis in Extracorporele Technieken
Katholieke Universiteit Leuven
ODB-1003380
op: 30 augustus 2024
Deze opleiding komt in aanmerking voor
- Opleidingscheques
- Vlaams opleidingsverlof
- Vlaams opleidingskrediet
Aantal studiepunten: 40
Eindbeoordeling voorzien: ja
Blended leren: nee
Mentoropleiding: nee
Doelgroep
De opleiding richt zich vooral verpleegkundigen met een bachelor of masterdiploma verpleegkunde, met werkervaring en een interesse in extracorporele circulatie. Bij deze doelgroep is de opleiding een essentiële stap naar een functie als klinisch perfusionist.
Studenten met een andere medische of paramedische achtergrond zoals artsen, dierenartsen of biomedische wetenschappers, mits een diploma professionele bachelor, breiden de doelgroep uit. Belangrijk is hierbij te vermelden dat er voor deze profielen geen wettelijk kader is om als klinische perfusionist in België aan de slag te gaan. Dit geldt ook voor werknemers van firmaâs die binnen het veld van extracorporele circulatie werken (als vertegenwoordiger, researcher, product specialistâ¦). Ook zij dienen minimaal in bezit te zijn van een diploma professionele bachelor.
Voorwaarden
Specifieke voorwaarden per opleidingsincentive
Elke opleidingsincentive heeft zijn eigen specifieke voorwaarden om te bepalen of u recht heeft. Kijk na of u voldoet aan de voorwaarden van de opleidingsincentive waarvan u gebruik wil maken (Vlaams opleidingsverlof, Vlaams opleidingskrediet en opleidingscheques voor werknemers
Opleidingscheques: beperkende voorwaarde opleidingsniveau
Deze opleiding kan u betalen met een opleidingscheque. Bent u hooggeschoold (u behaalde een graduaats-, bachelor- of masterdiploma)? Dan kan dat enkel als u een ‘attest loopbaanbegeleiding’ heeft van maximaal 6 jaar oud. In dit attest verklaart een loopbaanbegeleider dat de opleiding noodzakelijk is voor de uitvoering van uw persoonlijk ontwikkelplan (POP).
Opleidingskrediet: beperkende voorwaarde opleidingsniveau
Deze opleiding kan je volgen met Vlaams opleidingskrediet. Hou er wel rekening mee dat als u hooggeschoold bent (graduaats-, bachelor- of masterdiploma), u deze opleiding enkel mag volgen als u een ‘attest loopbaanbegeleiding’ heeft van maximaal 6 jaar oud. In dit attest verklaart een loopbaanbegeleider dat de opleiding noodzakelijk is voor de uitvoering van uw persoonlijk ontwikkelplan (POP).
Verhoogde tegemoetkoming 1
Als u geen diploma secundair onderwijs hebt, kan u voor deze opleiding een opleidingscheque aanvragen waarvan de subsidie gelijk is aan het factuurbedrag, met een maximum van 250 euro per schooljaar.