Gedaan met laden. U bevindt zich op: Postgraduate programme in Malting and Brewing Sciences

Postgraduate programme in Malting and Brewing Sciences

Opleidingsverstrekker

Katholieke Universiteit Leuven

Registratienummer

ODB-1000795

Geregistreerd

op: 1 september 2019

Deze opleiding komt in aanmerking voor

  • Opleidingscheques
  • Vlaams opleidingsverlof
  • Vlaams opleidingskrediet

Aantal studiepunten: 45

Eindbeoordeling voorzien: ja

Blended leren: nee

Mentoropleiding: nee

Extra informatie: https://www.biw.kuleuven.be/studeren/maltingbrewing/homeopent in nieuw venster

Doelgroep

Je beschikt over een masterdiploma in de wetenschappen, bio-ingenieur, industriële ingenieurswetenschappen of gelijkaardig. Je hebt een grondige kennis van het Engels, aangezien het ganse programma georganiseerd wordt in het Engels.

Je bent geïnteresseerd in een carrière in, of bent al actief in de mout- en brouwindustrie. Je wil wetenschappelijke en technische kennis over alle aspecten van het mout- en brouwproces verwerven en/of je bestaande kennis verder verdiepen, en ook kunnen toepassen in de praktijk. Daarnaast wil je meer weten over de laatste ontwikkelingen en uitdagingen in de mout- en brouwwereld; en hiervan op de hoogte gebracht worden door industrie experts. Verder wil je ook je persoonlijke communicatie en ondernemersvaardigheden verder ontwikkelen, onder andere door te werken in team.

Voorwaarden

  • Specifieke voorwaarden per opleidingsincentive

    Elke opleidingsincentive heeft zijn eigen specifieke voorwaarden om te bepalen of u recht heeft. Kijk na of u voldoet aan de voorwaarden van de opleidingsincentive waarvan u gebruik wil maken (Vlaams opleidingsverlof, Vlaams opleidingskrediet en opleidingscheques voor werknemers

  • Opleidingscheques: beperkende voorwaarde opleidingsniveau

    Deze opleiding kan u betalen met een opleidingscheque. Bent u hooggeschoold (u behaalde een graduaats-, bachelor- of masterdiploma)? Dan kan dat enkel als u een ‘attest loopbaanbegeleiding’ heeft van maximaal 6 jaar oud. In dit attest verklaart een loopbaanbegeleider dat de opleiding noodzakelijk is voor de uitvoering van uw persoonlijk ontwikkelplan (POP).

  • Opleidingskrediet: beperkende voorwaarde opleidingsniveau

    Deze opleiding kan je volgen met Vlaams opleidingskrediet. Hou er wel rekening mee dat u deze opleiding enkel mag volgen als u een ‘attest loopbaanbegeleiding’ heeft van maximaal 6 jaar oud. In dit attest verklaart een loopbaanbegeleider dat de opleiding noodzakelijk is voor de uitvoering van uw persoonlijk ontwikkelplan (POP).

Inhoud van de opleiding

Dit postgraduaat programma bestaat uit 10 verschillende vakken die de technische, wetenschappelijke en professionele kennis en vaardigheden aanleren die vereist zijn in de huidige mout- en brouwwereld. De opleiding start met het bouwen van een stevige wetenschappelijke basis, en focust hierbij op wetenschappelijk en technische innovaties, gevolgd door toepassing van deze kennis. De verschillende vakken geven een overzicht van het volledige mout- en brouwproces, en bespreken de biologische, (bio)chemische en technologische aspecten van iedere stap, vertrekkende van de grondstoffen tot en met de verpakkingsstap en sensorische analyse.

Doorheen het ganse programma wordt de beroepsrelevantie van de verworven kennis en vaardigheden benadrukt, onder andere door verschillende bedrijfsbezoeken en via gastlezingen door industrie experts.

Het programma focust specifiek op de volgende vaardigheden: technisch-wetenschappelijk, professioneel en praktische ervaring. Binnen deze vakken wordt er ook aandacht besteedt aan sleutelcompetenties zoals communicatie en werken in team.

TECHNISCH-WETENSCHAPPELIJKE VAKKEN (6 van de 10 vakken):
Volgende vakken leggen een solide technisch-wetenschappelijke basis:

Raw Materials for Malting and Brewing
Brewing, Processing and Equipment
Industrial Microbiology and Fermentation Technology
Food Packaging and Transportation in the Brewing Industry
Sensory Science and Product Quality
Current Topics and Innovations in Malting and Brewing Sciences
Dit laatste, interactieve seminarie bestaat uit verschillende gastlezingen en plaatsen de verworven kennis in een bredere wetenschappelijke, industriële en sociale context.

De technisch-wetenschappelijke kennis opgedaan in bovenstaande vakken wordt verder verstevigd en praktisch toegepast in onderstaande praktische vakken. Deze vakken hebben telkens ook een sterk technisch-wetenschappelijke basis.

PRAKTISCHE VAKKEN (2 van de 10 vakken):
Integrated Malting and Brewing Practicum
Company Visits

PROFESSIONELE VAKKEN (2 van de 10 vakken):
New Business Development in the Beer Sector
Strategy, Leadership and Human Resources