Gedaan met laden. U bevindt zich op: Professionele vaardigheden binnen de dienstenchequesector: sociale wetgeving, effectieve communicatie en psychosociaal welzijn

Professionele vaardigheden binnen de dienstenchequesector: sociale wetgeving, effectieve communicatie en psychosociaal welzijn

Opleidingsverstrekker

TALENTINDEX

Registratienummer

ODB-1003091

Geregistreerd

op: 10 januari 2024

Deze opleiding komt in aanmerking voor

  • Opleidingscheques
  • Vlaams opleidingsverlof

Aantal uren: 32 uur

Eindbeoordeling voorzien: nee

Blended leren: nee

Mentoropleiding: nee

Doelgroep

Gericht op consulenten - leidinggevende en HR medewerkers binnen de dienstenchequesector - deze personen sturen huishoudhulpen aan binnen de dienstenchequesector

Voorwaarden

  • Specifieke voorwaarden per opleidingsincentive

    Elke opleidingsincentive heeft zijn eigen specifieke voorwaarden om te bepalen of u recht heeft. Kijk na of u voldoet aan de voorwaarden van de opleidingsincentive waarvan u gebruik wil maken (Vlaams opleidingsverlof, Vlaams opleidingskrediet en opleidingscheques voor werknemers

  • Opleidingscheques: beperkende voorwaarde opleidingsniveau

    Deze opleiding kan u betalen met een opleidingscheque. Bent u hooggeschoold (u behaalde een graduaats-, bachelor- of masterdiploma)? Dan kan dat enkel als u een ‘attest loopbaanbegeleiding’ heeft van maximaal 6 jaar oud. In dit attest verklaart een loopbaanbegeleider dat de opleiding noodzakelijk is voor de uitvoering van uw persoonlijk ontwikkelplan (POP).

Inhoud van de opleiding

Deze opleiding rust consulenten en personeelsverantwoordelijken binnen de dienstenchequesector uit met de nodige kennis, tools en handvaten om niet alleen de dagelijkse taken juridisch correct uit te voeren, maar ook om een ondersteunende en goed geïnformeerde rol te spelen in het bevorderen van het psychosociaal welzijn van huishoudhulpen.
Een grondige kennis van de sociale wetgeving is cruciaal voor consulenten om de rechten en plichten van werknemers te begrijpen en alle formaliteiten en verplichtingen van de werkgever correct te vervullen. We verkennen het doolhof van de sociale wetgeving rond een aantal belangrijke thema’s gaande van aanwerving tot einde tewerkstelling en we leren met welke formaliteiten je rekening moet houden. In iedere module gaan we dieper in op de specifieke regelgeving ter zake, de praktische toepassing ervan en het zoeken naar betrouwbare informatiebronnen. De complexe materie wordt hanteerbaar gemaakt door middel van praktijkvoorbeelden en oefeningen. Door een ruimere kennis in sociale wetgeving zal je de huishoudhulpen beter en vanuit meer zelfzekerheid te woord kunnen staan.
In deze opleiding zoemen we ook dieper in op de thema’s anti-discriminatie en grensoverschrijdend gedrag. Hier richten we ons op het herkennen en begrijpen van deze onderwerpen en kijken we hoe je op een correcte manier met meldingen van grensoverschrijding kan omgaan.
Effectieve communicatie is een belangrijke sleutel tot succes op de werkvloer. Dit thema loopt dan ook als rode draad doorheen de verschillende modules. Er komen enkele cruciale communicatietechnieken aan bod die jou in staat stellen om goed om te gaan met verschillende situaties rond tewerkstelling, psychosociaal welzijn en grensoverschrijding. Met de juiste aanpak kan je immers jouw impact aanzienlijk vergroten.
Tot slot zal ook jouw omgang en samenwerking met leidinggevenden, klanten of collega’s voordelen ondervinden bij de opgedane kennis uit deze opleiding.