Gedaan met laden. U bevindt zich op: Starterscursus type B

Starterscursus type B

Opleidingsverstrekker
AgroCampus vzw
Registratienummer
ODB-1002901
Geregistreerd
op: 18 september 2023

Deze opleiding komt in aanmerking voor

 • Opleidingscheques
 • Vlaams opleidingsverlof

Aantal uren: 60 uur

Eindbeoordeling voorzien: ja

Blended leren: nee

Mentoropleiding: nee

Extra informatie: https://www.boerenbond.be/dossiers/starten-land-tuinbouw/starterscursus-type-b-sectorspecifieke-kennis-60-uren(opent in nieuw venster)

Doelgroep

Overnemers en starters in de land- en tuinbouw.

Voorwaarden

 • Specifieke voorwaarden per opleidingsincentive

  Elke opleidingsincentive heeft zijn eigen specifieke voorwaarden om te bepalen of u recht heeft. Kijk na of u voldoet aan de voorwaarden van de opleidingsincentive waarvan u gebruik wil maken (Vlaams opleidingsverlof(opent in nieuw venster), Vlaams opleidingskrediet(opent in nieuw venster) en opleidingscheques voor werknemers(opent in nieuw venster)

 • Opleidingscheques: beperkende voorwaarde opleidingsniveau

  Deze opleiding kan u betalen met een opleidingscheque. Bent u hooggeschoold (u behaalde een graduaats-, bachelor- of masterdiploma)? Dan kan dat enkel als u een ‘attest loopbaanbegeleiding’ heeft van maximaal 6 jaar oud. In dit attest verklaart een loopbaanbegeleider dat de opleiding noodzakelijk is voor de uitvoering van uw persoonlijk ontwikkelplan (POP). In de aanvraag van de opleidingscheque wordt automatisch de opleidingscode ODB-P00001 ingevuld.

 • Vrijstelling individuele bijdrage

  Als u geen diploma secundair onderwijs hebt en u koopt voor deze opleiding een opleidingscheque aan, dan betaalt de Vlaamse overheid het volledige bedrag van de opleidingscheque.

Inhoud van de opleiding

De starterscursus type B is een praktijkgerichte opleiding met een boeiend programma van sectorspecifieke onderwerpen. De cursus is gericht op starters na het volgen van een type A cursus, op werknemers van een actief land-/tuinbouwbedrijf, op partners van een actieve land-/tuinbouwer of actieve land-/tuinbouwers zelf die hun beroepskennis willen opfrissen of uitbreiden.

Het aanbod van de starterscursus type B wordt aangevuld tegen het einde van de type A cursussen. De selectie van sectoren die wordt aangeboden, is afgestemd op de deelnemers uit de type A cursussen. Op deze manier bieden we zoveel mogelijk deelnemers de kans om op een jaar tijd de theorielessen van de starterscursus af te ronden.

Inhoud van de starterscursus type B
In de cursus wordt per sector dieper ingegaan op onderwerpen als rendabiliteit, specifieke administratie, kostprijsberekening, lastenboeken, beheersovereenkomsten, bodembeheer, premiemogelijkheden, gewasbescherming, teelttechnieken, rassenkeuze, pachtwet en grondgebruik, duurzame productiemogelijkheden,…