Gedaan met laden. U bevindt zich op: Verdiepingsmodule Incontinentiecoach

Verdiepingsmodule Incontinentiecoach

Opleidingsverstrekker

SYN-TOPIA

Registratienummer

ODB-1000970

Geregistreerd

op: 1 september 2019

Deze opleiding komt in aanmerking voor

  • Opleidingscheques
  • Vlaams opleidingsverlof

Aantal uren: 32 uur

Eindbeoordeling voorzien: nee

Blended leren: nee

Mentoropleiding: nee

Extra informatie: http://www.syn-topia.orgopent in nieuw venster

Doelgroep

Bij voorkeur heb je de basismodule (in)continentiecoach reeds gevolgd, maar dit is geen absolute voorwaarde.
Verpleegkundigen - Zorgkundigen die zich verder willen verdiepen in de problematiek van incontinentie, die projectmatig problemen willen aanpakken, die een veranderingsproces willen ondersteunen, die collega's willen instrueren en motiveren op vlak van (in)continentie.

Voorwaarden

  • Specifieke voorwaarden per opleidingsincentive

    Elke opleidingsincentive heeft zijn eigen specifieke voorwaarden om te bepalen of u recht heeft. Kijk na of u voldoet aan de voorwaarden van de opleidingsincentive waarvan u gebruik wil maken (Vlaams opleidingsverlof, Vlaams opleidingskrediet en opleidingscheques voor werknemers

  • Opleidingscheques: beperkende voorwaarde opleidingsniveau

    Deze opleiding kan u betalen met een opleidingscheque. Bent u hooggeschoold (u behaalde een graduaats-, bachelor- of masterdiploma)? Dan kan dat enkel als u een ‘attest loopbaanbegeleiding’ heeft van maximaal 6 jaar oud. In dit attest verklaart een loopbaanbegeleider dat de opleiding noodzakelijk is voor de uitvoering van uw persoonlijk ontwikkelplan (POP).

  • Verhoogde tegemoetkoming 1

    Als u geen diploma secundair onderwijs hebt, kan u voor deze opleiding een opleidingscheque aanvragen waarvan de subsidie gelijk is aan het factuurbedrag, met een maximum van 250 euro per schooljaar.

Inhoud van de opleiding

Tussen de 55 % en 75 % van de bewoners in een woonzorgcentrum lijdt aan een of andere vorm va, (in)continentie. het vergt veel tijd en energie om te verschonen - wat voor de bewoner of de medewerker mogelijks geen aangenaam verzorgingsmoment is. Maar vooral de gevolgen voor de levenskwaliteit van ouderen zijn groot - van fysiek ongemak tot psychisch leed door een groeiend isolement. Daarom verdient elke bewoner een expert (in)continentiezorg in zijn of haar zorgteam.
Als zorgverlener kan je hier een blijvende meerwaarde bieden en leer je omgaan met moeilijke zorgmomenten. Ook een goed ethisch kader en de juiste vragen helpen jezelf en je team op weg naar een cliëntgerichtere kwalitatieve zorg.
Dag 1: Verdiepingsmodule aanlegtechnieken - omgaan met moeilijke situaties. Verplaatsen van cliënten in bed en werken met hulpmiddelen bij transfers (praktische oefeningen)
Dag 2: Stoelgangincontinentie. Verzorgend wassen en aangepaste kledij.
Dag 3: Stomazorg. behandelen van vochtletsels.
Dag 4: Wat is mijn plaats binnen het team? Optimaliseer je communicatievaardigheden. Groei door naar een beter overleg met cliënt, familie, collega's en leidinggevenden; Leer efficiënt vergaderen. Hoe kan ik bijdragen aan de verdere ontwikkeling van mijn team? Hoe collega's meer goesting & energie geven?
Elke dag wordt afgesloten met een diepgaande intervisie en mogelijkheid om zelf aangebrachte casussen te bespreken.