Verpleegkundig pijnconsulent 1e jaar
UZ Leuven - Campus Gasthuisberg - Gasthuisberg
ODB-1000124
op: 1 september 2019
Deze opleiding komt in aanmerking voor
- Opleidingscheques
- Vlaams opleidingsverlof
Aantal uren: 61 uur
Eindbeoordeling voorzien: ja
Blended leren: nee
Mentoropleiding: nee
Extra informatie: https://www.uzleuven.be/permanente-vormingopent in nieuw venster
Doelgroep
• Verpleegkundigen
• Gediplomeerde en bachelor verpleegkundigen
• Master verpleegkunde
Voorwaarden
Specifieke voorwaarden per opleidingsincentive
Elke opleidingsincentive heeft zijn eigen specifieke voorwaarden om te bepalen of u recht heeft. Kijk na of u voldoet aan de voorwaarden van de opleidingsincentive waarvan u gebruik wil maken (Vlaams opleidingsverlof, Vlaams opleidingskrediet en opleidingscheques voor werknemers
Opleidingscheques: beperkende voorwaarde opleidingsniveau
Deze opleiding kan u betalen met een opleidingscheque. Bent u hooggeschoold (u behaalde een graduaats-, bachelor- of masterdiploma)? Dan kan dat enkel als u een ‘attest loopbaanbegeleiding’ heeft van maximaal 6 jaar oud. In dit attest verklaart een loopbaanbegeleider dat de opleiding noodzakelijk is voor de uitvoering van uw persoonlijk ontwikkelplan (POP).
Verhoogde tegemoetkoming 1
Als u geen diploma secundair onderwijs hebt, kan u voor deze opleiding een opleidingscheque aanvragen waarvan de subsidie gelijk is aan het factuurbedrag, met een maximum van 250 euro per schooljaar.
Inhoud van de opleiding
Het doel van de cursus is verpleegkundigen te vormen tot gespecialiseerde pijn verpleegkundigen. Zij kunnen dan in het ziekenhuis of in de thuiszorg een voortrekkersrol opnemen om het pijnbeleid in multidisciplinair verband uit te bouwen en als volwaardig lid van het multidisciplinaire pijnteam te functioneren. In combinatie met een masterdiploma biedt deze specialisatieopleiding de mogelijkheid om door te groeien naar een verpleegkundig specialist met expertise in pijn.
Concrete inhoud 1e jaar:
- Pijnfysiologie en pathologie
- Pijn bij specifieke populaties
- Pijnbehandeling
- Verpleegkundige aspecten
- Pijnpsychologie
- Socio-economische aspecten
- Kwaliteitsbevordering en onderzoek