Young Potentials Masterclass 2.0: Groei Paradox, Projectorganisatie en Lean
- Opleidingsverstrekker
Embuild Limburg
- Registratienummer
ODB-1003239
- Geregistreerd
op: 8 mei 2024
Deze opleiding komt in aanmerking voor
- Opleidingscheques
- Vlaams opleidingsverlof
Aantal uren: 84 uur
Eindbeoordeling voorzien: nee
Blended leren: nee
Mentoropleiding: nee
Doelgroep
Deelnemers die tewerkgesteld zijn bij een groeibedrijf.
Voorwaarden
Specifieke voorwaarden per opleidingsincentive
Elke opleidingsincentive heeft zijn eigen specifieke voorwaarden om te bepalen of u recht heeft. Kijk na of u voldoet aan de voorwaarden van de opleidingsincentive waarvan u gebruik wil maken (Vlaams opleidingsverlof, Vlaams opleidingskrediet en opleidingscheques voor werknemers
Opleidingscheques: beperkende voorwaarde opleidingsniveau
Deze opleiding kan u betalen met een opleidingscheque. Bent u hooggeschoold (u behaalde een graduaats-, bachelor- of masterdiploma)? Dan kan dat enkel als u een ‘attest loopbaanbegeleiding’ heeft van maximaal 6 jaar oud. In dit attest verklaart een loopbaanbegeleider dat de opleiding noodzakelijk is voor de uitvoering van uw persoonlijk ontwikkelplan (POP).
Modules
Bij deze workshop zullen de deelnemers eerst kennismaken met elkaar en de teams waarin ze aan de slag zullen gaan. Hiernaast wordt er ook duidelijk weergegeven welke Waarden, Normen & bedrijfscultuur en non- negotiable rules er van belang zijn in het bedrijf. Deze aspecten komen naar voren in het gedrag. Doorheen de workshops zullen dan ook deze gedragingen (waarden, normen en bedrijfscultuur) verweven worden doorheen het traject.
In de economie van vandaag is flexibiliteit een sleutelbegrip. Uw organisatie moet stevig in de schoenen staan, maar ook kunnen meedeinen op de golven van de markt.
Wat is het doel, de insteek van het groeibedrijf? Waar wil APK binnen 5 jaar staan? Verdubbelen van personeel, van omzet, ⦠? Wat gebeurt er in een groeibedrijf?Welke zijn de groeipijnen die het meest voorkomen? Waar kan je ze aan herkennen? Wat doet dit met jou als persoon? Wat doet dit met jouw collegaâs?
Huiswerk: observeer de groeipijnen die in jouw organisatie voorkomen?De voorlaatste sessie gaan we aan de slag met de verschillende teams en ondersteuning van de docenten ter voorbereiding van de slotsessie. Tijdens deze workshop gaat men de voorgaande sessies samenbrengen, om deze dan te gebruiken bij de eindpresentaties.
Tijdens deze workshop/slotsessie gaan de verschillende deelnemers tonen wat zij tijdens de voorbij workshop geleerd hebben. Dit doen zij aan de hand van een vraagstelling die bij de start van het traject werd gegeven. Er wordt afgetoetst of de verschillende doelen die bij de start werden gesteld bereikt zijn:
A. Begrijpen welke dynamiek een groeibedrijf met zich mee brengt en hoe je als young potential andere kan leiden door dit groeiproces. Wat wordt er van mijn rol verwacht? Welke gedrag is er nodig zodat anderen hier op kunnen vertrouwen? Wat doet dit met mij als mens? Je gaat het inzicht ontwikkelen en met nieuw gedrag experimenteren.
B. Kennen en kunnen toepassen van moderne projectmanagementtechnieken, kunnen analyseren en adviseren met betrekking tot de mogelijke optimalisaties in de huidige situatieTenslotte leren de deelnemers hoe ze een voorstel op een goede manier kunnen brengen.
Welke groeipijnen heb je geobserveerd? We laten jou ontdekken welke de echte oorzaken zijn en hoe je ze oplost.
We leren je intuïtief inschatten hoe ze een impact hebben op het rendement van jouw organisatie.Tijdens deze workshop leert men het Businessmodel herkennen. Het gaat hier dan vooral over de âback stageâ die ieder bedrijfsonderdeel hier voor nodig heeft, en verschillend is bij de verschillende bedrijven binnen APK.
Marge x Rotatie: Men gaat ontdekken dat ze hier veel meer impact kunnen op hebben. Na deze sessie gaat men een âchangeability checkâ uitvoeren.Welke typen organisatiestructuren zijn er, wat is de structuur in uw bedrijf en welke relaties zijn er tussen de bedrijfsstructuur en de projecten. Welke functies zijn er en hoe werken die samen. Welke rol heeft u hier zelf in. Zowel inhoudelijk als in de samenwerking. Hoe lever je een optimale bijdrage aan het projectresultaat en welke aspecten maken daar onderdeel van uit. Welke methodieken zijn er om een project te managen en in welke situatie heeft een bepaalde methode de voorkeur. Ook in relatie tot de contractvorm. Welke verbeteringen zijn er denkbaar in de manier waarop de projecten nu gemanaged worden in uw bedrijf.
In subteams wordt een bedrijfs- of projectproces bepaald dat gedurende de komende workshops getoetst gaat worden op mogelijke verbeteringen met betrekking tot de behandelde aspecten.Het doel is de deelnemers te âleren denken in kansen en risicoâsâ, hen uit te leggen wat de toegevoegde waarde van risicomanagement is, hoe je risico-assessments kunt uitvoeren en welke tools daarbij te gebruiken zijn. Ook wordt gewerkt aan het inzicht dat alle projectmanagement-processen alleen in samenhang het beste resultaat opleveren. In het programma komt het volgende aan de orde: kansen- en risicomanagement: de theorie, het belang en de aanpak.
Het analyseren van kansen en risicoâs en methodes om risicoâs te kwantificeren (theorie en toepassing). Vervolgens wordt aandacht besteed aan de soorten maatregelen, hoe je verschillende maatregelen kunt bepalen, hoe je daarmee (concurrentieel) het verschil kan maken en het bepalen van de rentabiliteit van de maatregelen (theorie en toepassing). De nadruk ligt op het risicobewustzijn en het âaanlerenâ als een manier van denken.Hiernaast wordt er ook een spel gespeeld om de theorie toe te passen.
"De leerdoelen zijn de deelnemers kennis laten maken met lean management.
Zowel de achtergrond, de filosofie, de theorie als de relevante technieken komen aan de orde met als doel dat de deelnemers zelf kunnen bepalen en (gedeeltelijk) ook ervaren wat de mogelijke voordelen zijn wanneer je lean management in je eigen praktijk gaat toepassen. En de theorie over de meest voorkomende lean technieken op projecten: lean planning, 5S, visueel management. "
In het tweede deel rond Lean op projecten krijgen de deelnemers inzicht in de meest voorkomende lean technieken op projecten, lean planning, 5S, visueel management met daarbij aandacht voor zowel de techniek als de toepassing en vaardigheden. Themaâs die aan bod komen zijn o.a. Planningsniveaus en planningsmethodieken, de Last Planner Systematiek, vertalen van de projectplanning naar weekplanning en opvolging van de planning in de praktijk. Met betrekking tot 5S en visueel management krijgt men handvatten om 5S toe te passen op hun eigen bouwwerven. De opzet is als volgt: Uitleg van de theorie van het model 5S, de toepassing op de eigen werven, welke middelen nodig zijn om dit te realiseren en toepassing van visueel management in de praktijk.Het maakt niet uit welke taak je hebt als je in een restaurant werkt, wat telt is uiteindelijk de naadloze en onvergetelijke ervaring bij de hongerige bezoekers. Iedereen speelt een cruciale rol in de uiteindelijke beleving van de klanten. Het is niet alleen de verantwoordelijkheid van de chef of de eigenaar, maar van alle mensen in de keuken en alle mensen die de tafels bedienen. Dit is vergelijkbaar met elke organisatie die producten of diensten levert aan klanten.
Hun ervaring met uw product of dienst is de drijfveer achter hun klantengedrag en meer nog of ze klant blijven. En dat is niet alleen de verantwoordelijkheid van het management of het marketingteam. Nee. Het is de verantwoordelijkheid van iedereen die in contact staat met de klanten en iedereen achter de schermen.
Dit is de manier om echt het verschil te maken in een competitief klimaat. Het is echter niet altijd gemakkelijk voor leidinggevenden en medewerkers om vanuit de ervaring van de klant te denken. Een klantgericht perspectief. Tegelijkertijd heeft wetenschappelijk onderzoek waardevolle inzichten in de onderliggende mechanismen van een klantgerichte cultuur en de vereiste gedragsverandering van alle betrokken partijen.
In deze workshop krijgt u inzicht in de klantgerichte aanpak door middel van een game. We kijken eerst even snel naar de wetenschap achter klantgerichtheid, dan is het tijd om uw klantgerichte reflex te trainen en tenslotte pas je die inzichten toe in âThe Customer
Centricity Gameâ. Na de game begrijpt u de onderliggende mechanismen van klantgericht gedrag en weet u hoe u klantgerichtheid op een zeer praktische manier kunt aanpakken.Customer journey als bron van inspiratie en ideeën
Gebruik onze Customer Journey, technologie kaarten en personaâs om vanuit de klant heel snel tot vernieuwende ideeën te komen. Je leert deze brainstorm methode niet alleen toepassen op verschillende soorten klanten, je maakt ook de reflectie hoe je dit kan inzetten met de customer journey van je eigen organisatie. Die nieuwe ideeën die je met je team bedenkt, pitch je voor een jury van (potentiële) klanten. Als jouw team de meeste klanten kan verzamelen tijdens de game, wint jouw team een fijne prijs.
De Customer Centricity game is de ideale manier om met je medewerkers niet alleen de klantgerichtheid te leren kennen, maar vooral ook hoe je klantgerichtheid kan inzetten om tot nieuwe ideeën te komen die tot een unieke krantenervaring leiden.Bij deze workshop gaan de deelnemers aan de slag met de â1-3-9â aanpak (zie afbeelding). Er wordt besproken hoe âchangeabilityâ toepassen als men in de organisatie iets wil veranderen.
In deze workshop licht de nadruk vooral op de vaardigheden. Elk thema start met een korte toelichting van de theorie om die vervolgens in oefeningen en rollenspellen te gaan toepassen. Het programma bestaat o.a. uit; jezelf op de kaart zetten: personal branding & storytelling, hoe pitch ik mijn idee, communicatiestijlen, effectieve gespreksvoering, prettig samenwerken om vervolgens aan de slag te gaan met casuïstiek en wordt afgerond met het opstellen van een persoonlijk actieplan.