Gedaan met laden. U bevindt zich op: Opera Ballet Vlaanderen

Opera Ballet Vlaanderen

Opera Ballet Vlaanderen (OBV) is de grootste culturele instelling van Vlaanderen in België. Opera Ballet Vlaanderen is in 2014 ontstaan uit de fusie tussen de Vlaamse Opera en het Koninklijk Ballet van Vlaanderen.

Opera Ballet Vlaanderen steunt op drie pijlers: Opera, Ballet en VONK.

Opera Ballet Vlaanderen wil kunstvormen presenteren als hedendaagse en levende kunst. De focus ligt op grote werken uit de opera-, ballet- en dansgeschiedenis, maar ook op kleine en grote te herontdekken werken, hedendaagse creaties en projecten waarin opera, ballet en dans op nieuwe, synergetische manieren samenkomen.

Met VONK richt Opera Ballet Vlaanderen zich op kunsteducatie voor kinderen, jongeren en volwassenen, het verbinden van kunst en maatschappij door middel van participatieprojecten, innovatief onderzoek naar de toekomst van onze genres, begeleiding, ontwikkeling en training van artistiek talent.

OBV doet dit alles binnen de stedelijkheid van de steden Antwerpen en Gent, in actieve samenwerking met het Vlaamse en internationale culturele veld en voor een zo divers mogelijk publiek.

Contactgegevens

Arbeidsreglement