De directie is verantwoordelijk voor de domeinen informatica, aankopen, het gebouwenbeheer en alle technische en niet-technische facilitaire dienstverlening van het Vlaams Parlement:

  • Informatica beheert de buroticatoepassingen, de uitgebreide parlementaire databank, de mailomgeving en de website.
  • De aankoopdienst staat voor alle directies in voor de aankopen, rekening houdend met o.a. de wet op de overheidsopdrachten.
  • Bij techniek gaat het om technische installaties zoals de stemmachine, camera's en geluidsopnamemateriaal, evenals het onderhoud van alle systemen in de gebouwen van het Vlaams Parlement (verlichting, verluchting, verwarming, koeling, liften, elektriciteit …).
  • De niet-technische facilitaire dienstverlening zorgt o.a. voor de catering, de grafische vormgeving en verzending, de chauffeurs, de schoonmaak, de telefonie, de postbedeling, ...
  • Verder is de directie ook verantwoordelijk voor het beheer en de verdeling van de lokalen, het onderhoud en de aanpassingen aan de gebouwen van het Vlaams Parlement en het uitvoeren van technische en gebouwengerelateerde projecten.

Tenslotte heeft de directie ook een helpdesk: het aanspreekpunt voor het melden van alle technische en informaticaproblemen in het Vlaams Parlement.

Contactgegevens

Adres

Directie Facilitair Beheer, Infrastructuur en Informatica

Leuvenseweg 86, 1000 Brussel

Routeplanner opent in nieuw venster
Telefoon
02 552 42 90

Contactpersonen

Directeur

De Vriendt Kurt