Gedaan met laden. U bevindt zich op: Gratis ondersteuningsaanbod voor lokale besturen radicalisering/extremisme Nieuwsberichten van Radicalisering en Polarisatie

Gratis ondersteuningsaanbod voor lokale besturen radicalisering/extremisme

Nieuwsbericht
5 maart 2024

Het Agentschap Binnenlands Bestuur subsidieert Solentra in het kader van de expertenpool radicalisering. Solentra organiseert een tweedaagse basisopleiding waarin je inzichten verwerft in de psychologische mechanismen van (oorlogs)trauma en migratie.

Psychologische problemen kunnen een rol spelen bij radicalisering en gewelddadig extremisme. Ook bij de rehabilitatie en re-integratie van voormalig geradicaliseerde personen is het belangrijk dat eerstelijnswerkers en beleidsmedewerkers zich bewust zijn van de invloed die trauma kan hebben. Als trauma-expert biedt Solentra daarom gratis ondersteuning aan lokale besturen in Vlaanderen.

Met hun regionaal georganiseerde tweedaagse basisopleidingen zetten ze in op deskundigheidsbevordering en sensibilisering ter preventie van radicalisering en gewelddadig extremisme. Hoe de signalen te herkennen en gepast te interveniëren? Wanneer een psycholoog of psychiater inschakelen? Enz. Daarnaast hebben ze ook een gratis aanbod op aanvraag: community-based consultaties, intervisies of helpdesk.

Interesse? Neem een kijkje op de website van Solentra.