Gedaan met laden. U bevindt zich op: Schrijf je in voor de studiedag ‘Rebels, radicaal of extremist? Basisvorming radicalisering en extremisme’! Nieuwsberichten van Radicalisering en Polarisatie

Schrijf je in voor de studiedag ‘Rebels, radicaal of extremist? Basisvorming radicalisering en extremisme’!

Nieuwsbericht
8 oktober 2023

Op maandag 13 november organiseert het Agentschap Binnenlands Bestuur met medewerking van het Vlaams platform radicalisering de studiedag ‘Rebels, radicaal of extremist? Basisvorming radicalisering en extremisme’ in het Herman Teirlinckgebouw te Brussel. Tijdens deze studiedag nemen we de tijd om na te gaan hoe radicaal gedachtengoed tot stand komt, wanneer het problematisch is en wanneer we spreken van extremisme.

Bij dit laatste laten we jullie kennis maken met de verschillende vormen die er bestaan en welke hun bijhorende kenmerken zijn. Ook staan we stil bij de uitdagingen die radicaal gedachtengoed en extremisme in de praktijk teweegbrengen en geven we mee hoe eerstelijnswerkers (lokale besturen, leerkrachten, jeugdwerkers, welzijnswerkers, justitieassistenten,…) op deze uitdagingen kunnen reageren.