Gedaan met laden. U bevindt zich op: Reizen met de trein

Reizen met de trein

De Nationale Maatschappij van de Belgische spoorwegen (NMBS) organiseert het vervoer van treinreizigers in België. Het beheer van de spoorinfrastructuur ligt in handen van Infrabel.

Reizigersinformatie

Een perron van het station van Brugge in de schemer.
© Joris Casaer

Op de website van de NMBS vindt u tarieven, routeplanner, dienstregelingen, ...(opent in nieuw venster) U kunt ook een persoonlijke dienstregelingsbrochure(opent in nieuw venster) krijgen via e-mail of zelf downloaden (pdf-bestand).

Wie al onderweg is, kan ook actuele informatie vinden via de mobiele NMBS-website of de NMBS-app(opent in nieuw venster).

Vervoersaanbod naar steden

Antwerpen en Gent

De City Pass is een gecombineerd abonnement voor De Lijn en de trein in Antwerpen en Gent.

Brussel

Sporen naar de buurlanden

Op grenstreinbus.be(opent in nieuw venster) staat een overzicht van alle grensoverschrijdende intercity-treinen en lokale treinen tussen België en Nederland, Frankrijk, Duitsland en Luxemburg.

Organisatie van het treinvervoer

  • De NMBS beheert de stations en de stopplaatsen in België.
  • Infrabel(opent in nieuw venster) beheert de spoorinfrastructuur (sporen, bovenleidingen, wissels, seinen, overwegen, ...).
  • De hogesnelheidstreinen en ook het goederenvervoer per spoor zijn geliberaliseerd. Er zijn verschillende spoorondernemingen actief op het Belgische spoorwegnetwerk.

Veelgestelde vragen