Gedaan met laden. U bevindt zich op: Scholing en opleiding voor startende ondernemers

Scholing en opleiding voor startende ondernemers

Droomt u ervan uw eigen zaak te hebben, maar twijfelt u of u de juiste kwalificaties hebt? Via opleiding en bijscholing zorgt u ervoor dat uw zaak een succes wordt. U kunt een opleiding volgen als u start met uw eigen zaak, maar ook tijdens uw loopbaan als zelfstandige zijn er bijscholingsmogelijkheden. De overheid moedigt dat aan met subsidies via de kmo-portefeuille.

Ondernemersopleidingen

Volwassenen volgen infosessie 'starten als zelfstandige'
© Lieven Van Assche

Tijdens uw loopbaan als zelfstandige kunt u uw kennis en hun competenties aanscherpen met het arbeidsmarktgerichte en innovatieve opleidingsaanbod van het SYNTRA-netwerk. Er zijn meer dan 500 ondernemersopleidingen, onderverdeeld in 28 sectoren, in zowel dag- als avondonderwijs.

Ook de centra voor volwassenenonderwijs(opent in nieuw venster) bieden opleidingen voor zelfstandigen en ondernemers aan. Zo bestaan er opleidingen rond het uitwerken van een goed ondernemingsplan.

Subsidies voor opleidingen

Bent u zelfstandige en volgt u een opleiding? Dan kunt u subsidies krijgen via de kmo-portefeuille. In de pijler opleiding bedragen de subsidies 40% voor een kleine onderneming (met een maximale steun van 10.000 euro per jaar) en 30% voor een middelgrote onderneming (met een maximale steun van 15.000 euro per jaar)