Gedaan met laden. U bevindt zich op: Kom naar het openingsfeest van het EU-voorzitterschap

Kom naar het openingsfeest van het EU-voorzitterschap

Nieuwsbericht
8 december 2023

Wil je Bart Peeters, Coely en Metejoor op samen op 1 podium aan het werk zien? Rep je dan op 6 januari naar Mechelen voor het openingsfeest van het EU-voorzitterschap. Zij trakteren je onder leiding van Dirk Brossé samen met tientallen andere bekende artiesten op een ongezien spektakel tjokvol talent van eigen bodem.

Zie ons doen - Vlamingen laten Europa schitteren - Openingsevenement EU-voorzitterschap zaterdag 6 januari Mechelen

Een hele dag feesten

Op zaterdag 6 januari kan je in gaststad Mechelen genieten van dans, poëzie, comedy en straatanimatie, aangevuld met lezingen, klassieke muziek, culinaire belevingen, film en kunst. Een grootse openingsshow op de Grote Markt luidt de avond in met een brede waaier aan artiesten zoals Bart Peeters, Coely en Metejoor, onder begeleiding van een klassiek orkest en een groot koor, geleid door Dirk Brossé. Het feest gaat daarna verder met dj’s en bekende artiesten.

Kom het zelf beleven op 6 januari in Mechelen!

Het openingsfeest zet de culturele rijkdom van Vlaanderen in de verf en het gevarieerd programma spreekt jong en oud aan. Maak je dus alvast klaar voor een dag vol verwondering, bewondering en ontroering.

Ontdek het volledige programma

Zie ons doen: Vlamingen laten Europa schitteren

Vanaf 1 januari is België 6 maanden lang voorzitter van de Raad van de Europese Unie. Vlaanderen speelt daarin een cruciale rol en kan de Europese agenda mee bepalen. Naast die formele rol, grijpt Vlaanderen die kans met beide handen om het Europa dichterbij ons te brengen. Én om Vlaanderen extra fel te laten schitteren in Europa.

Het openingsfeest op 6 januari is meteen ook de aftrap van een campagne over het EU-voorzitterschap die toont welke invloed Europa heeft op ons dagelijks leven. De komende maanden staan de schijnwerpers dan ook gericht op Vlamingen die fantastische projecten realiseren, die ook weerklinken in Europa. Want als er één iets is dat de Vlaming doet, dan is het wel Europa laten schitteren.

Het werk van vele collega’s

Vele collega’s uit de verschillende beleidsdomeinen werkten de afgelopen maanden samen intensief aan het EU-voorzitterschap bij de Vlaamse overheid. Sinds vorig jaar is er bij het departement Kanselarij en Buitenlandse zaken een horizontaal team aan de slag dat de activiteiten coördineert en in goede banen leidt. Het startevent van 6 januari is dan ook de ideale gelegenheid om even samen te genieten.