Vlamingen laten Europa schitteren. En omgekeerd. Dankzij Europese samenwerkingen gaan Vlamingen aan de slag met innovatieve, verbindende en creatieve projecten. Verhalen die op hun beurt Europa sterker maken. Verhalen die je tijdens het Belgisch voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie kan ontdekken.

Zie Peter, Sofie en Kristof doen!

Inhoud is aan het laden

Een gloednieuw, klimaatvriendelijk én betaalbaar huis bouwen in 4 maanden? In de oren van de traditionele bouwsector klinkt dat als verre toekomstmuziek. Housing 4.0 Energy doet het vandaag al met een modulaire en energiezuinige aanpak. In Vlaams-Brabant en op grote schaal. Hoe? Dankzij een flinke portie innovatie, een straffe samenwerking en de nodige Europese steun.

Benieuwd hoe ze bij Housing 4.0 Energy de woningen van de toekomst bouwen?

Sterren plaveien Vlaamse steden met innovatieve verhalen

In verschillende steden in Vlaanderen vind je Zie Ons Doen-sterren die je via een QR-code leiden naar een AR-ervaring. Die kan je nu ook beleven op je smartphone via deze link(opent in nieuw venster). Breng de ster tot leven en beleef een schitterende AR ervaring. Je ontdekt straffe verhalen over hoe Vlamingen en Europeanen samen schitteren. Denk maar aan de meest geavanceerde onderwaterstudio ter wereld of een VUB-onderzoekster die buitenaards leven opspoort. In deze AR-ervaring spreekt elk verhaal nog meer tot de verbeelding dan het vorige.

Over het EU-voorzitterschap

Zes maanden lang is België nog meer dan anders het kloppende hart van de EU. Ook Vlaanderen zal genieten van heel wat internationale aandacht en krijgt zo een bijzonder platform om zijn expertise in de verf te zetten.

Lees hier meer over het EU-voorzitterschap.

Contact

Hebt u een vraag voor de Vlaamse overheid over het EU-voorzitterschap?
Stel uw vraag hier: Contact EU-voorzitterschap Vlaanderen

Download communicatiemateriaal

Wil je meewerken aan de promotie van onze campagne? Hier kan je communicatiemateriaal downloaden.