Vlamingen laten Europa schitteren. En omgekeerd. Dankzij Europese samenwerkingen gaan Vlamingen aan de slag met innovatieve, verbindende en creatieve projecten. Verhalen die op hun beurt Europa sterker maken. Verhalen die je tijdens het Belgisch voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie kan ontdekken.

Europa voel je overal

Op reis vertrekken, naar de winkel gaan, online shoppen: het zou niet hetzelfde zijn zonder de Europese samenwerking. Europese initiatieven beschermen ons in het geval van vertraging op reis, zorgen ervoor dat ons voedsel 100 procent veilig is en geven ons 2 jaar lang garantie op al onze aankopen. En dat is niet alles: ook in onze verenigingen, zorg, kleding, infrastructuur en zelfs smartphones vinden we Europa terug.

Benieuwd naar de rol die Europa speelt in ons dagelijkse leven?

Zie Patricia, An en Gunther doen!

Inhoud is aan het laden

Europa zorgt voor werkbaar werk. Maatwerkbedrijven krijgen steun met technologie en innovatie om complex werk toegankelijk te maken voor maatwerkers. Zo helpen robots -letterlijk- een handje op het werk!

Benieuwd hoe West-Vlaamse co-creatie Europese maatwerkbedrijven vooruitstuwt?

Sterren plaveien Vlaamse steden met innovatieve verhalen

In verschillende steden in Vlaanderen vind je Zie Ons Doen-sterren die je via een QR-code leiden naar een AR-ervaring. Die kan je nu ook beleven op je smartphone via deze link(opent in nieuw venster). Breng de ster tot leven en beleef een schitterende AR ervaring. Je ontdekt straffe verhalen over hoe Vlamingen en Europeanen samen schitteren. Denk maar aan de meest geavanceerde onderwaterstudio ter wereld of een VUB-onderzoekster die buitenaards leven opspoort. In deze AR-ervaring spreekt elk verhaal nog meer tot de verbeelding dan het vorige.

Over het EU-voorzitterschap

Zes maanden lang is België nog meer dan anders het kloppende hart van de EU. Ook Vlaanderen zal genieten van heel wat internationale aandacht en krijgt zo een bijzonder platform om zijn expertise in de verf te zetten.

Lees hier meer over het EU-voorzitterschap.

Contact

Hebt u een vraag voor de Vlaamse overheid over het EU-voorzitterschap?
Stel uw vraag hier: Contact EU-voorzitterschap Vlaanderen

Download communicatiemateriaal

Wil je meewerken aan de promotie van onze campagne? Hier kan je communicatiemateriaal downloaden.