Gedaan met laden. U bevindt zich op: Marcel was 93 toen hij zonnepanelen plaatste

Marcel was 93 toen hij zonnepanelen plaatste

Heel wat Vlamingen kozen recent voor zonnepanelen op hun dak, ook Marcel.

 

Ik heb gedacht aan mijn kinderen- en achterkleinkinderen

Marcel

Antwerpen

Inhoud is aan het laden

Waarom zonnepanelen? 

“Ik heb dat gedaan om een goede daad te doen. Niettegenstaande dat we er tien jaar geleden al over gesproken hadden, heb ik, en mijn vrouw Jozefieneke, feitelijk pas onlangs besloten om toch zonnepanelen te laten leggen. Een aantal van onze buren hebben de afgelopen tijd zonnepanelen laten leggen, dus was dat heel eenvoudig om eens inlichtingen te gaan nemen. Ik heb dan een afspraak gemaakt en die mens komt met mij praten en vraagt: ‘Waarom wilt u zonnepanelen? Is dat een bevlieging?’ Dus ik zeg, nee, we moeten denken aan de aarde. We moeten denken aan onze nazaten want het is hier gene wereld meer gelijk vroeger. En Ik geloof dat als we allemaal bereid zijn te helpen, de wereld gaat veranderen. Ik maak het misschien niet meer mee, maar mijn kinderen en mijn kleinkinderen wel!”

Een goede investering? 

“Laat ons eerlijk zijn, dat viel goed mee. We hadden de prijs veel erger verwacht. Die installateur zei: Meneer dat hebben we nog nooit meegemaakt… Iemand van 93 jaar die zonnepanelen laat leggen. Die investering gaat u er nooit meer uithalen. Ik zeg: ja dat is waar. Maar dat is niet erg. want ik heb dan toch iets voor de aarde kunnen doen.”

Tevreden met de keuze? 

“Ja, ik ben daar zo content van omdat ik weet dat ik een goed werk gedaan heb. Ik heb gedacht aan onze kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. Ik heb er geen ogenblik spijt van, ik zou het meteen opnieuw doen. Ik kan alleen maar zeggen: Doen! Zonnepanelen op uw dak.”