Gedaan met laden. U bevindt zich op: Nele koos voor zonnepanelen bij de verbouwing

Nele koos voor zonnepanelen bij de verbouwing

Heel wat Vlamingen kozen recent voor zonnepanelen op hun dak, ook Nele.

 

We gebruiken eerst de energie die we zelf opwekken

Nele

Mariakerke

Inhoud is aan het laden

Waarom zonnepanelen? 

“Wij hebben zonnepanelen gelegd omdat wij graag onze eigen energie wilden opwekken. We hebben er in onze verbouwing voor geopteerd om het huis slim te maken en er meer sturing in te steken. Op die manier kunnen we onze eigen energie, die we zelf opwekken, eerst gebruiken. Dus op het moment dat de zonnepanelen het meeste opwekken, gaat bijvoorbeeld automatisch ook de warmtepomp verbruiken, en de droogkast aan. En wat we voor de rest dan eventueel nog nodig hebben kunnen we aanvullen met energie van het net.”

Is de opbrengst gemakkelijk op te volgen?

We volgen onze opbrengst en verbruik op in de app. Het is leuk om te zien dat op de momenten dat er veel opbrengst is, ook het verbruik gebeurt. Daar zorgt ons sturingssysteem voor. Het geeft een prettig gevoel van controle. Omdat je weet dat de energie van die zonnepanelen, écht je eigen energie is en daar stem je dan je verbruik op af. Mijn echtgenoot kijkt ook echt wel graag op de app om te zien of het allemaal werkt zoals we het bedoeld hebben.”

Wat is het grootste voordeel? 

“Eigenlijk is dat heel eenvoudig. We zijn simpelweg heel blij zijn dat de zonnepanelen op ons dak ervoor zorgen dat onze energiefactuur lager ligt.”