Gedaan met laden. U bevindt zich op: Informatie voor scholen

Informatie voor scholen

Vanaf schooljaar 2022 - 2023 kan een school voor elke leerling, ingeschreven in het Vlaams lager- en secundair onderwijs, een LeerID aanmaken en beheren. Het bespaart hiermee het administratieve werk van meerdere gebruikersprofielen.

Hoe kunnen scholen gebruikmaken van LeerID?

De lokale beheerder van elke school (meestal de directeur) duidt 1 of meerdere LeerID-beheerders aan die LeerID opvolgen binnen de school. Dit kan via het gebruikersbeheer van de Vlaamse Overheid(opent in nieuw venster).

De LeerID-beheerder hoeft niet steeds de ICT-coördinator te zijn. De intuïtieve en vlotte werking van LeerID laat toe dat ook andere personen zoals secretariaatsmedewerkers, leraren of anderen deze taak uitvoeren.

De LeerID-beheerder en leerlingen kunnen eenvoudig gebruikmaken van respectievelijk het LeerID Schoolloket en het LeerID Leerlingloket

LeerID Schoolloket

Het LeerID Schoolloket is de ruimte voor LeerID-beheerders. Deze beheerders kunnen ICT-coördinatoren, secretariaatsmedewerkers, leraren of andere personen zijn die de opdracht krijgen om het LeerID Schoolloket op te volgen. Hier kunnen zij accounts voor leerlingen aanmaken en beheren.

Technische ondersteuning nodig in het LeerID Schoolloket?
Bekijk dan zeker deze pagina.

Kosten

Het gebruik van LeerID voor scholen en leerlingen is volledig gratis.