Gedaan met laden. U bevindt zich op: Digitale sleutels voor niet-Belgen

Digitale sleutels voor niet-Belgen

Als u geen Belgische e-ID hebt en u wilt toegang tot de digitale overheid, dan kunt u in een registratiekantoor uw digitale sleutels activeren. Deze digitale sleutels geven u toegang tot de online overheidsdiensten zoals bijvoorbeeld een e-loket.

Het is aan te raden om de beveiligingscode met sms en/of de beveiligingscode met mobiele app te activeren om aan te melden op applicaties van de Vlaamse Overheid. 

Comment utiliser les services en ligne de l'administration flamande sans carte e-ID belge?

Si vous souhaitez activer une ou plusieurs clés numériques afin d’accéder aux services de l’administration en ligne, il existe deux procédures par lesquelles vous allez pouvoir réaliser la demande et l’activation de celle-ci.

BIS-nummer: uniek identificatienummer voor niet-Belgen

Niet-Belgen die in België werken maar niet in België wonen, zijn automatisch geregistreerd in het BIS-register van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid (KSZ) en hebben een BIS-nummer.

Een BIS-nummer is een uniek identificatienummer dat zoals het rijksregisternummer bestaat uit 11 cijfers. De eerste 6 cijfers zijn gebaseerd op de geboortedatum: 00.00.00-000-.00

Activeren van de digitale sleutels

Als u niet de Belgische nationaliteit hebt en u woont niet in België dan kunt u uw digitale sleutels alleen maar activeren op een lokaal registratiekantoor van een Belgische gemeente of in het registratiekantoor van de FOD Beleid en Ondersteuning in Brussel.

Wat hebt u nodig voor de activering van uw digitale sleutels op het registratiekantoor?

  • U brengt een geldig identiteitsbewijs mee zodat uw identiteit kan worden gecontroleerd.
  • Na de identiteitscontrole krijgt u een persoonlijke activatiecode op papier en wordt er een activatielink naar uw e-mailadres gemaild.
  • Gebruik de activatielink en -code om een of meer digitale sleutels te activeren.

In volgend filmpje(opent in nieuw venster) worden de te volgen stappen duidelijk uitgelegd.

Veelgestelde vragen