Infofiches en webinars voor trajectbegeleiders

Via infofiches en webinars informeert het departement Werk en Sociale Economie u over de verschillende facetten van de werkplekcomponent. Het aanbod is gericht op beginnende en ervaren trajectbegeleiders in alternerend leren in het secundair onderwijs (duaal leren, DBSO en leertijd).

De leerwerkplek

De overeenkomst

Sociale en financiële verplichtingen

Sector en andere fiches

Raadpleeg de infofiches voor gedetailleerde informatie.

Inspiratiemomenten

Op regelmatige basis organiseren we verschillende inspiratiemomenten waar u ideeën, ervaringen en leerrijke praktijken kan uitwisselen over specifieke aspecten van een duaal opleidingstraject. Zo komt u in contact met ervaren collega’s en met collega’s die pas starten met duaal leren. Er valt sowieso altijd iets te leren van elkaar! De inspirerende presentaties vindt u hier steeds terug.

Presentaties van het inspiratie event van 5 mei 2022.

Presentaties van de inspiratiedag van 27 april 2023.

Ondersteuning bij het vinden van (erkende) werkplekken

Kent u een potentiële leeronderneming, maar is deze nog niet erkend? Ervaart u problemen bij het vinden van voldoende werkplekken voor uw leerlingen? Signaleer dit via onderstaande webformulieren.

Een werkplek voordragen voor erkenning

Via dit webformulier kan u een potentiële leeronderneming voordragen voor erkenning. De betrokken sector zal contact opnemen met de onderneming om de erkenningsprocedure op te starten.

Meld een werkplektekort

Via dit webformulier kan u werkplektekorten signaleren. De betrokken sector zal contact met u opnemen en samen met u zoeken naar een oplossing.