Gedaan met laden. U bevindt zich op: Vergunning voor het opstellen van automatische ontspanningstoestellen

Vergunning voor het opstellen van automatische ontspanningstoestellen

Het opstellen van automatische ontspanningstoestellen is strikt gereglementeerd. U heeft er in de meeste gevallen een specifieke vergunning voor nodig.

Vergunning

U hebt een specifieke vergunning nodig om een kansspeltoestel te mogen opstellen. Deze vergunning vraagt u aan bij de Kansspelcommissie(opent in nieuw venster). Het attest voor het bekomen van een vergunning bij de kansspelcommissie vraagt u aan via relatiebeheer@vlaanderen.be(opent in uw e-mail applicatie).

De Kansspelcommissie keurt de kansspeltoestellen en kent een vergunning toe als de wettelijke voorwaarden zijn vervuld. U krijgt van de Kansspelcommissie enkel een vergunning om een kansspelinrichting uit te baten als u een attest van de belastingdienst kan voorleggen waaruit blijkt dat u al uw belastingschulden betaald hebt, waaronder de belasting op spelen en weddenschappen en de belasting op automatische ontspanningstoestellen.

De Kansspelcommissie controleert nadien of de voorwaarden van de vergunning worden nageleefd.

Statuut kansspeltoestellen

De statuten van de Kansspelcommissie voor automatische ontspanningstoestellen opgesteld in kansspelinrichtingen (klasse I (casino’s), klasse II (speelhallen), III (cafés) en IV (wedkantoren) vindt u terug op de website van de Kansspelcommissie(opent in nieuw venster).

Deze toestellen mogen dus geëxploiteerd worden in België.