Boeken

Boekhandels Vlaanderen is de vakvereniging van het Vlaamse boekenvak, en groepeert de Vlaamse boekverkopers (VVB), uitgevers (VUV) en boekenimporteurs (VBI).Als koepelvereniging van het boekenvak wil Boek.be de boekenverkoop in Vlaanderen ondersteunen en bevorderen.

Boekhandels Vlaanderen promoot het boek in Vlaanderen via acties zoals:

  • de jaarlijkse Boekenbeurs in Antwerpen
  • de Boekenleeuw en Boekenpauw
  • de Debuutprijs
  • de Fintro Literatuurprijs
  • de Herman de Coninckprijs.

Op Boekhandels Vlaanderen ((opent in nieuw venster)) vindt u informatie over het (voornamelijk Nederlandstalige) boekenaanbod in Vlaanderen. Bij heel wat boeken vindt u extra info, zoals: foto's en biografische info van de auteur, leesfragmenten of filmpjes. Via de boekenplank kunt u uw favoriete boeken bewaren en delen met uw vrienden.

Met Literatuur Vlaanderen ((opent in nieuw venster)) (het vroegere Vlaams Fonds voor de Letteren) ondersteunt de Vlaamse overheid de Nederlandstalige letteren en de vertaling van literair werk in en uit het Nederlands in de brede zin van het woord. Op die manier draagt ze meteen ook bij aan de verbetering van de sociaal-economische positie van de auteurs en de vertalers.

Bibliotheken

Op Bibliotheek.be ((opent in nieuw venster)) vindt u nuttige informatie over de Vlaamse openbare bibliotheken, zoals adressen, openingsuren en activiteiten. U vindt er ook interessante databanken. Zoek bijvoorbeeld in meer dan 6.000.000 beschrijvingen uit meer dan 200 bibliotheken in Vlaanderen, of bekijk de recente aanwinsten. U kunt er ook gratis artikels lezen uit de GoPress-persdatabank.

Met Cultuurconnect ((opent in nieuw venster)) wil de Vlaamse overheid er voor zorgen dat bibliotheken ook in een digitale omgeving een meerwaarde kunnen betekenen. Cultuurconnect slaat een brug tussen lokale cultuurhuizen, bibliotheken, overheden, technologiespelers en artistieke initiatieven.