Gedaan met laden. U bevindt zich op: Boeken en bibliotheken

Boeken en bibliotheken

In zijn papieren, digitale of andere afgeleide verschijningsvorm biedt het boek een belangrijke maatschappelijke meerwaarde en speelt het een cruciale rol in de realisatie van een inclusieve samenleving.

Van auteur tot lezer

Met Literatuur Vlaanderen(opent in nieuw venster) ondersteunt de Vlaamse overheid de Nederlandstalige letteren en de vertaling van literair werk in en uit het Nederlands in de brede zin van het woord. Samen met sterke partners werkt Literatuur Vlaanderen aan een rijk en divers literair landschap met een ruim en inclusief boekenaanbod.

Boekhandels Vlaanderen(opent in nieuw venster) verenigt boekhandels die zich elke dag inspannen om het boek in Vlaanderen op een professionele en passionele manier in de kijker te zetten en om het lezen te bevorderen. Boekhandels Vlaanderen is een vereniging die haar leden promotioneel ondersteunt en concrete voordelen biedt.

Openbare bibliotheken

Op Bibliotheek.be(opent in nieuw venster) vindt u nuttige informatie over de Vlaamse openbare bibliotheken, zoals adressen, openingsuren en activiteiten. U vindt er ook interessante databanken. Zoek bijvoorbeeld in meer dan 6.000.000 beschrijvingen uit meer dan 200 bibliotheken in Vlaanderen, of bekijk de recente aanwinsten. U kunt er ook gratis artikels lezen uit de GoPress-persdatabank.

Met Cultuurconnect(opent in nieuw venster) wil de Vlaamse overheid er voor zorgen dat bibliotheken ook in een digitale omgeving een meerwaarde kunnen betekenen. Cultuurconnect slaat een brug tussen lokale cultuurhuizen, bibliotheken, overheden, technologiespelers en artistieke initiatieven.