Gedaan met laden. U bevindt zich op: Renovatieverplichting voor nieuwe eigenaars

Renovatieverplichting voor nieuwe eigenaars

Sinds 1 januari 2023 geldt de renovatieverplichting voor residentiële gebouwen. Bent u sindsdien de nieuwe eigenaar van een woning of appartement met label E of F, dan moet u het verplicht renoveren naar label D of beter, binnen de 5 jaar.

Bent u sinds 1 januari 2022 de nieuwe eigenaar van een niet-residentiële gebouweenheid? Dan moet u er voor zorgen dat het binnen de 5 jaar aan een aantal energiebesparende maatregelen voldoet, en een minimaal energielabel behaalt.

binnenkant van een huis dat gerenoveerd wordt

Residentieel of niet-residentieel gebouw?

De renovatieverplichting verschilt voor residentiële gebouwen (woongebouwen) en voor niet-residentiële gebouwen (kantoren, winkels, ...). Maak uw keuze. En ontdek meteen ook alle financiële voordelen.

Renoveer nú. Er zijn heel wat voordelen:

  1. Meer comfort: een goed geïsoleerd en geventileerd gebouw is veel comfortabeler om in te leven. Zo hebt u minder last van vocht, uw gebouw blijft koeler in de zomer en in de winter is het binnen heerlijk warm.
  2. Lagere energierekening: een goed geïsoleerd gebouw met een zuinige verwarmingsinstallatie doet uw energierekening fors dalen.
  3. Goed voor het klimaat: minder energie verbruiken betekent ook minder CO2 uitstoten. Dat is belangrijk in de strijd tegen de klimaatopwarming. Met het plaatsen van zonnepanelen of een warmtepomp verkleint u nog extra uw ecologische voetafdruk.
  4. Uw woning wordt meer waard: een woning renoveren loont altijd. Het doet de waarde van uw woning ook stijgen. Bovendien zorgt onze financiële steun ervoor dat u uw investering nog sneller terugverdient!
  5. U staat klaar voor de toekomst: Vlaanderen streeft tegen 2050

Voldoende redenen dus om uw oud gebouw NU energiezuinig te renoveren.