Gedaan met laden. U bevindt zich op: CovidSafeBE-app, mobiele app om COVID-certificaten te downloaden

CovidSafeBE-app, mobiele app om COVID-certificaten te downloaden

De CovidSafeBE-app is de handigste manier om uw certificaat steeds bij de hand te hebben tijdens uw reis.

De app is gratis, viertalig en beschikbaar voor iOS (smartphones van Apple) en Android (smartphones met Android besturingssysteem). De app werkt op Android-toestellen vanaf versie Android 5 en op iPhone 5s toestellen of recenter (met minimaal iOS 12.5). 96% van de smartphones in omloop voldoen hiermee aan deze voorwaarden.

  • In de app kunt u de certificaten downloaden en offline bewaren zodat u die ook op zak heeft als er geen internetverbinding is.
  • U kunt gemakkelijk aanmelden via Itsme. Ook andere digitale aanmeldopties op basis van digitale sleutels zijn mogelijk.
  • U kunt ook de certificaten van uw minderjarige kinderen opvragen in uw eigen app.
  • na het selecteren van een gedownload vaccinatie- of herstelcertificaat kan u onderaan doorklikken naar de plek waar u het online Passenger Locator Form (PLF-formulier) voor België in kan vullen met de gegevens van dit certificaat. Is PLF niet actief voor België (omdat de besmettingsgraad laag is) dan ziet u dat uitgelegd als u op deze knop drukt.
  • U vindt in de app ook een link naar een filmpje hoe wordt uitgelegd hoe u als minderjarige uw eigen certificaten kunt downloaden;

Alle informatie om u verder bij het gebruik op weg te helpen vindt u

Veelgestelde vragen