Gedaan met laden. U bevindt zich op: Cultuurloket

Cultuurloket

Waar cultuur, bedrijfseconomie en de wet elkaar kruisen, ontstaan veel vragen. Met al die vragen over o.a. werken, ondernemen en financieren kunt u terecht bij Cultuurloket.

Zakelijke ondersteuning en inspiratie

Cultuurloket is een kenniscentrum en leernetwerk waar leren, oriënteren, innoveren en inspireren over ondernemen in cultuur centraal staan. U kunt er terecht met vragen over:

  • werken in de creatieve industrie: het sociaal statuut van de kunstenaar(opent in nieuw venster), fiscaliteit, sociale zekerheid, arbeidsrecht, …
  • internationale mobiliteit: visa, dubbelbelastingverdragen, arbeidskaarten, …
  • ondernemerschap: strategisch plannen, marketing, budgetteren, projecten realiseren, verzekering, …
  • intellectuele eigendom: auteurs- en naburige rechten (contracten, bescherming, coproductie, ...), merkenrecht, …
  • aanvullende financiering: crowdfunding, tax shelter, fondsenwerving, microkredieten,…

Kennisdatabank

De online kennisbank(opent in nieuw venster) van Cultuurloket verzamelt betrouwbare, up-to-date bedrijfseconomische en juridische informatie die relevant is voor de cultuursector. De kans is groot dat u in de kennisbank een praktisch antwoord vindt op uw specifieke vraag.

Vond u toch niet wat u zocht of weet u niet goed welke vragen u zou moeten stellen? Dan kunt u uw vraag ook stellen via het online contactformulier(opent in nieuw venster).

Opleidingen en infosessies

Cultuurloket organiseert ook regelmatig infosessies en webinars over relevante onderwerpen binnen de cultuurwereld. Daarnaast geeft Cultuurloket ook opleidingen voor organisaties en gastcolleges in scholen over diverse zakelijke onderwerpen.