Gedaan met laden. U bevindt zich op: Erfgoeddag

Erfgoeddag

Elk jaar op de eerste zondag na de paasvakantie is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Erfgoeddag richt zich op het roerend en immaterieel cultureel erfgoed dat  wij van onze voorouders overgeleverd kregen.

Organisatoren

Erfgoeddag is een initiatief van FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw, in samenwerking met de erfgoedgemeenschappen in Vlaanderen en Brussel, en krijgt de steun van de Vlaamse overheid. Elk jaar doen honderden musea, archieven, erfgoedbibliotheken, heemkundige kringen en talloze andere erfgoedorganisaties mee.

Thema

Erfgoeddag groepeert jaarlijks honderden activiteiten rond een bepaald thema. Alle activiteiten, waaronder tentoonstellingen en rondleidingen, lezingen en workshops, wandelingen en fietstochten, film- en theatervoorstellingen zijn gratis. Voor sommige activiteiten moet u wel vooraf reserveren omdat de beschikbare plaatsen beperkt zijn.

Erfgoeddag 2024

Erfgoeddag 2024 vindt plaats op zondag 21 april en heeft als thema ‘thuis’. Voor meer informatie over de erfgoeddag 2024(opent in nieuw venster) kunt u terecht op de website van FARO.