Gedaan met laden. U bevindt zich op: Tarieven telefoon, gsm, internet en tv

Tarieven telefoon, gsm, internet en tv

Zoek het beste tarief

Kinderen spelen met oude telefoon en tablet.
© Karel Hemerijckx

De helft van de Belgen heeft een abonnement of betaalt een tarief dat niet is aangepast aan de werkelijke telecommunicatiebehoeften. Veel mensen hebben er geen idee van wat ze echt nodig hebben op het vlak van internet, telefoon, gsm en televisie. Ze kiezen voor een veel te uitgebreide formule of blijven jarenlang hangen aan een abonnement zonder te profiteren van de algemene prijsdalingen in de markt.

Met de simulator van het Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecom (BIPT) kunt u de verschillende telecomaanbiedingen vergelijken(opent in nieuw venster) en bepalen welke tarieven voor internet, mobiele telefonie, vaste telefonie en ‘bundels’ (combinatiepakketten) het beste aan uw noden beantwoorden.

Meer tips voor het vergelijken van operatoren en het gebruik van de simulator van het BIPT(opent in nieuw venster) vindt u op de website van de FOD Economie.

Sociaal tarief voor telefonie en internet

Als u in aanmerking komt voor het sociaal tarief, betaalt u minder voor de telefoonaansluiting, betaalt u een lager abonnementsgeld en een lager gesprekstarief.