Gedaan met laden. U bevindt zich op: Personeelsnetwerken bij de Vlaamse overheid Dienst Diversiteitsbeleid

Personeelsnetwerken bij de Vlaamse overheid

Personeelsleden sensibiliseren, verbinden en versterken. Dat is in een notendop het doel van de 3 personeelsnetwerken die de dienst Diversiteitsbeleid ondersteunt. Op deze pagina lees je er meer over.

Voor wie

Waarom personeelsnetwerken?

Mensen sensibiliseren en informeren, signalen op de werkvloer opvangen en beleidsaanbevelingen opstellen, mensen hun ervaringen en kennis laten delen. De rode draad? De personeelsnetwerken van de Vlaamse overheid zijn er om mensen te verbinden en te versterken.

Om dat doel te bereiken organiseren de netwerken een mix van werkgerelateerde en informele activiteiten. Dat kan gaan van netwerkevents tot vormingen.

De personeelsnetwerken staan open voor iedereen binnen de Vlaamse overheid: vanzelfsprekend voor personeelsleden die tot de doelgroep horen, maar ook iedereen die zich betrokken voelt bij het thema is welkom.

Overuit

Overuit is het personeelsnetwerk rond gender- en seksuele diversiteit binnen de Vlaamse overheid. Het netwerk pakt vooroordelen, clichés en etiketten aan door juiste informatie te verspreiden en maakt seksuele oriëntatie, genderidentiteit en genderexpressie (SOGIE) bespreekbaar.

Meedoen of op de hoogte blijven

Wil je deelnemen aan de activiteiten van Overuit? Of heb je een idee voor een activiteit? Laat het weten.

Wil je een actievere rol opnemen? Word dan lid van de stuurgroep. Stuur een e-mail naar overuit@vlaanderen.be(opent in uw e-mail applicatie).

Mozaiko

Mozaiko is het personeelsnetwerk voor personeelsleden van buitenlandse herkomst binnen de Vlaamse overheid.

Meedoen of op de hoogte blijven

Wil je aan de evenementen van Mozaiko deelnemen? Heb je een idee voor een activiteit? Wil je je inschrijven op de nieuwsbrief van Mozaiko? Laat het ons weten via diversiteitsbeleid@vlaanderen.be(opent in uw e-mail applicatie).

ONbeperkt

ONbeperkt is het personeelsnetwerk van en voor collega’s met een handicap of chronische ziekte van de Vlaamse overheid. Het maakt daarbij niet uit of de handicap of chronische ziekte officieel geregistreerd is of niet.

Meedoen of op de hoogte blijven

Wil je meedoen of op de hoogte blijven van ONbeperkt? Laat het ons weten via onbeperktaandeslag@vlaanderen.be(opent in uw e-mail applicatie).