Gedaan met laden. U bevindt zich op: Doe mee aan de public review van het IMKL-model Digitaal Vlaanderen

Doe mee aan de public review van het IMKL-model

Nieuwsbericht
31 januari 2024

Het IMKL-model is het datamodel dat KLIP gebruikt om de leidinggegevens van de kabel- en leidingbeheerders te ontvangen. Het model is sinds 24/08/2017 in productie en heeft nu een update nodig. Met KLIP Visie 2025 willen we het model aanpassen aan nieuwe datastandaarden en nationaal implementeren. Daarvoor werken we samen met het OSLO-team van Digitaal Vlaanderen en het ICEG.

Public review

Het semantisch datamodel is bijna klaar en staat open voor public review tot eind februari. Daarna maken we een implementatiemodel (XSD-schema) om het nieuwe IMKL-model in de praktijk te brengen. We zoeken mensen die UML-schema’s en het vocabularium kunnen beoordelen. Zowel technische als praktische kennis is belangrijk.

Meer informatie en feedback

Hier vindt u meer informatie over het IMKL-model en het applicatieprofiel Kabels en Leidingen(opent in nieuw venster). Onder ‘Specificatiedocument’ vindt u de links naar het UMKL-schema en het vocabularium (eerst in het Nederlands).

U kunt uw feedback op het datamodel geven op GitHub OSLO thema IMKL(opent in nieuw venster). Daar kunt u ook de bestaande issues bekijken en bijdragen aan de ontwikkeling van het IMKL-model. Als u GitHub niet kent, kunt u hier een handleiding vinden: An Intro to Git and GitHub for Beginners (Tutorial) (hubspot.com)(opent in nieuw venster). Daar leert u hoe u zich kunt registreren en GitHub kunt gebruiken.

Het IMKL-model is erg belangrijk voor de kabel- en leidingbeheerders en de planaanvragers. We willen dat de gegevens van hoge kwaliteit zijn. Daarom waarderen we uw deelname aan de public review.