Gedaan met laden. U bevindt zich op: Nieuw in de Mijn Burgerprofiel app: “Sport in uw buurt” Digitaal Vlaanderen

Nieuw in de Mijn Burgerprofiel app: “Sport in uw buurt”

Nieuwsbericht
5 maart 2024

Sport Vlaanderen en Digitaal Vlaanderen lanceren samen “Sport in uw buurt” in de Mijn Burgerprofiel app. Met deze gloednieuwe optie vinden app-gebruikers extra vlot de weg naar hun lokale sportaanbod.

Zoeken kan op basis van een sporttak om zo de sportclubs en sportplaatsen in de buurt te vinden. Ook alle contact-, route- en andere detailgegevens van de geselecteerde sportclub of -plaats zijn direct beschikbaar.

De informatie over de sportclubs en sportplaatsen wordt opgehaald bij de Sportdatabank van Sport Vlaanderen. Wanneer gebruikers zien dat informatie niet up-to-date of correct is, dan kunnen ze dit onmiddellijk via de app doorgeven. Zo helpt iedereen actief mee om de achterliggende databanken bij te werken.

Sport in uw buurt komt er op vraag van sporters die graag op de hoogte zijn van het rijke en altijd variërende sportaanbod in hun buurt. Er zijn reeds meer dan 28.000 sportclubs opgenomen in onze Sportdatabank, goed voor ongeveer 700 verschillende sporten of disciplines en ongeveer 21.000 sportaccommodaties. Sportclubs kunnen zelf hun informatie via Mijn Burgerprofiel doorgeven zodat ze ook vindbaar worden voor wie op zoek is.
HP

Hans Ponnet

Sport Vlaanderen

Er zijn twee varianten van de Mijn Burgerprofiel app: een Vlaamse versie en die van je stad of gemeente. Download de app(s) in de App Store(opent in nieuw venster) of ontdek ze in Google Play(opent in nieuw venster). Je vindt “Sport in uw buurt” onder het thema ‘cultuur, sport en vrije tijd’.

> Lees het uitgebreide bericht op de website van Sport Vlaanderen.(opent in nieuw venster)