Gedaan met laden. U bevindt zich op: Nieuwe versie 'Luchtvaartadvieskaart Vlaanderen' Digitaal Vlaanderen

Nieuwe versie 'Luchtvaartadvieskaart Vlaanderen'

Nieuwsbericht
29 januari 2024

De nieuwe versie van de Luchtvaartadvieskaart Vlaanderen is geldig vanaf 26/01/2024. Deze dataset bevat informatie van het Directoraat-generaal Luchtvaart van de FOD Mobiliteit. Ze moet gebruikt worden in de procedure voor het bekomen van een omgevingsvergunning.

Als u een omgevingsvergunning aanvraagt voor een constructie die hoger is dat de aangegeven hoogte op de Luchtvaartadvieskaart Vlaanderen, dan moet aan het Directoraat-generaal Luchtvaart van de Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer een advies gevraagd worden.

Meer informatie vindt u in de Datavindplaats(opent in nieuw venster).

Bekijk op Geopunt

U kunt de gegevens bekijken op de Geopunt-kaart(opent in nieuw venster) via Thema’s > Bouwen en Wonen > Ruimtelijke ordening.

Webservices

De gegevens van de dataset zijn beschikbaar via de publiek toegankelijke raadpleegdiensten, WMS Luchtvaart(opent in nieuw venster) en WCS Luchtvaart(opent in nieuw venster).

Meer informatie vindt u op de productpagina van de webdiensten. Specifieke informatie over het gebruik van de geografische webdiensten staat op het gebruikersforum(opent in nieuw venster).

Downloaden

De data worden zowel via de downloadtoepassing (opent in nieuw venster)onder de categorie ‘Hoogte’ als via de Geopunt-catalogus(opent in nieuw venster) ter beschikking gesteld. Ook de vorige versies blijven via de downloadtoepassing beschikbaar.

Het gaat om een gegeorefereerd raster met een grondresolutie van 5m x 5m, die wordt aangeboden in GeoTIFF-formaat.

Gebruiksvoorwaarden

De informatie is openbaar. Het gebruik voor taken van algemeen belang door Vlaamse instanties of voor de procedure voor het bekomen van een omgevingsvergunning is geregeld door het decreet over de Geografische Data-Infrastructuur Vlaanderen.

Hergebruikers moeten zich wenden tot de eigenaar van de informatie (Directoraat-generaal Luchtvaart).

Het gebruik van de webdiensten is geregeld volgens het gebruiksrecht en privacyverklaring van de geografische webdiensten.