Gedaan met laden. U bevindt zich op: Bekijk de reportages over Smart Cities en Proactieve Dienstverlening op Kanaal Z Nieuwsberichten van Digitaal Vlaanderen

Bekijk de reportages over Smart Cities en Proactieve Dienstverlening op Kanaal Z

Nieuwsbericht
17 oktober 2023

Overheden hebben een belangrijke opdracht als het de leefbaarheid van onze steden betreft. Ook op het vlak van administratieve vereenvoudiging kijken alle burgers naar hun overheid. Wat Digitaal Vlaanderen, samen met andere overheden, realiseert op dat vlak verneemt u in de twee laatste (uit een reeks van 5) mini-docu’s op Kanaal Z.

 

COMPAIR voor slimme en leefbare steden  - nu dinsdag op Kanaal Z

Steeds meer lokale besturen vragen datagedreven inzichten om het effect van hun maatregelen te meten en om burgers te betrekken in hun besluitvorming. Digitaal Vlaanderen en De Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) zetten samen met de gemeente Herzele en de Intercommunale Solva het EU project #COMPAIR in om meer datagedreven inzichten te krijgen in het effect van een #schoolstraat. Kom meer te weten in deze mini-docu, vandaag op Kanaal Z(opent in nieuw venster) of op onze website.

Interesse in duurzame en slimme steden? Kom op 26/10 naar de sessie “Samenwerking tussen burgers en beleidsmakers voor een duurzame stad” op de #Trefdag23 Vlaanderen Digitaal in Flanders Expo in Gent.

Over proactieve dienstverlening, MAGDA en Opleidingstegoed – volgende dinsdag op Kanaal Z

“Vraag geen twee keer wat je als overheid al weet,” bijvoorbeeld hoeveel overheidssteun je als werknemer kan genieten voor opleidingen, bijscholing of zorgkrediet. Een eenvoudig overzicht en een link naar een vooraf ingevuld formulier, dat is wat het departement Werk en Sociale Economie (WSE) wilde realiseren. Twee oplossingen van Digitaal Vlaanderen, MAGDA en Mijn Burgerprofiel, dienden als bouwstenen voor een knap staaltje maatwerk. In de mini-docu van dinsdag 24 november op Kanaal Z verneemt u alles over hun aanpak. Nadien op onze website.