Gedaan met laden. U bevindt zich op: Gebouwenregister/Adressenregister Release 2022.12.14 (productie) Nieuwsberichten van Digitaal Vlaanderen

Gebouwenregister/Adressenregister Release 2022.12.14 (productie)

Release-update
9 december 2022

Op 14 december 2022 wordt versie 2022.12.14 van het Gebouwen- en Adressenregister beschikbaar. Volgende zaken zijn toegevoegd, aangepast of geoptimaliseerd:

Nieuwe functionaliteit

  • In het detail van gebouweenheden is het veld ‘afwijkingVastgesteld’ toegevoegd. Dit veld geeft aan of de definitie van een gebouweenheid niet werd gevolgd en dus ‘afwijkend’ is. In eerste instantie zullen alle gebouweenheid objectid ’s de waarde false hebben. Met andere woorden alle gebouweenheid objectid ‘s volgen de definitie van een gebouweenheid.
    • Door deze toevoeging moet ook het testbestand een update krijgen. In het testbestand van gebouweenheden wordt er een extra kolom toegevoegd, namelijk ‘afwijking’. Hierdoor zal er na deze release enkele dagen geen nieuw testbestand gegenereerd worden omdat het testbestand opnieuw moet worden opgebouwd. Het laatste testbestand net voor de release blijft wel beschikbaar.
    • U kan op deze pagina(opent in nieuw venster) de stand van zaken opvolgen. Van zodra het testbestand onbeschikbaar is, wordt er op deze pagina een melding geplaatst. Als het testbestand terug beschikbaar is, wordt dit ook via deze pagina gecommuniceerd.
  • De optionele filter ‘adresObjectId’ is toegevoegd aan het endpoint ‘lijst percelen’. Door deze filter toe te voegen, kan u als gebruiker op basis van het objectid van het adres de bijhorende percelen te weten komen. De filter kan worden meegegeven als query parameter:

Advies bij gebruik

  • De read endpoints zijn anoniem raadpleegbaar echter is er een beperking aanwezig op het aantal verzoeken dat u tegelijkertijd kan versturen naar deze endpoints. Wanneer u een API key meegeeft dan zal u meer requests kunnen versturen. Voor de feed endpoints is het verplicht om een API key mee te geven. Als u dit namelijk niet doet dan krijgt u een errormelding 401 als response terug. Om dus optimaal gebruik te maken van de endpoints vraagt u best een API key aan. Dit kan door uw gegevens in volgende link achter te laten: Vraag hier uw API key aan.(opent in nieuw venster)

Technische componenten

Klik op deze URL(opent in nieuw venster) als u de code aanpassingen wilt zien voor elk onderdeel.